Velilerin Okula Gelmesini Beklemeyen Müdürden Velilere Evde Ziyaret

Velilerin Okula Gelmesini Beklemeyen Müdürden Velilere Evde Ziyaret

Velilerin okula gelmesini beklemeyen Giresun’un Espiye Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri, öğrencileri evlerinde ziyaret ediyor.Hafta içi derslerde, akşam ve hafta sonları ev ziyaretlerinde öğ...

Velilerin okula gelmesini beklemeyen Giresun’un Espiye Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri, öğrencileri evlerinde ziyaret ediyor.

Hafta içi derslerde, akşam ve hafta sonları ev ziyaretlerinde öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler, ailelere yönelik rehberlik hizmeti sunarak öğrencilerin okuldaki başarısını artırmayı hedefliyor.

Eğitimde istenilen başarı düzeyinin yakalanması için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Espiye Anadolu Lisesi Müdürü Ekrem Cebeci öğrencinin, öğretmen, idareci ve aileler tarafından iyi tanınması gerektiği belirtti. İl genelinde akademik başarının artması adına, ’Okul Başarısını Artırma Eylem Planı’ hayata geçirdiklerini aktaran Cebeci, “Okullarımızda gönüllü öğretmen ve idarecilerden oluşan ekiplerimiz, velilerimizi evlerinde ziyaret ediyor. Bu sayede daha çok veliye ulaşma imkanı buluyoruz. Ekiplerimiz, idareci ve ders öğretmenlerinden oluşuyor. Ders saatleri dışında velilerimizi evlerinde ziyaret ederek, öğrencinin çalışma şartlarını, aile ortamını yerinde görüp durumlarına en uygun çalışma metodunu hazırlıyoruz. Birçok velimiz ve öğrencimiz okumanın, eğitim ve öğretimin önemi konusunda yeterli bilinç ve duyarlılıkta değil. Bu ziyaretlerde, veli bilinçlendirilmesi, eğitim ve öğretimin önemi konularına ağırlık veriyoruz. Ayrıca velinin, öğrenciyle ergenlik döneminde nasıl iletişim kurması gerektiği ve çocuklarına arkadaş seçiminde dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.