Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na Kenya Damgası

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na Kenya Damgası

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na Kenyalı atletler damga vurdu. Kenyalı atlet Evans Kiplagat 1 saat 13 saniyelik derecesiyle parkur rekoru kırarak ilk sırayı alırken, kadınlarda Gladys Cherono 1 saat...

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’na Kenyalı atletler damga vurdu. Kenyalı atlet Evans Kiplagat 1 saat 13 saniyelik derecesiyle parkur rekoru kırarak ilk sırayı alırken, kadınlarda Gladys Cherono 1 saat, 6 dakika, 42 saniyelik derecesiyle birinci oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor AŞ. tarafından düzenlenen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu sona erdi. Yarışmanın ilk dört sırasında Kenyalı sporcular yer aldı. Yenikapı Miting Alanı’nda başlayarak Kumkapı, Sirkeci, Eminönü, Unkapanı, Fener ve Balat’ı geçerek, Haliç Köprüsü altında bulunan ışıklardan dönüş yapıp aynı istikameti seyreden atletler, yarı maratonu yarışın start aldığı Yenikapı Miting Alanı’nda tamamladı.

Tarihi Yarımada’da 21 kilometreden oluşan parkuru erkeklerde ilk üç sırayı Kenyalı koşucular elde etti. Kiplagat’ın 1.00.13’lük derecesiyle birinci, Leonard Langat ikinci, Joseph Kiptum ise üçüncü tamamladı.

Kadınlarda ise Gladys Chereno yarışı, 1.06.42’lik dereceyle birinci bitirdi. Kenyalı sporcu kendisinin en iyi, bu yılın ise en iyi üçüncü derecesini elde ederek yarışı kazandı. Ayrıca Chereno, İstanbul parkurunun en iyi derecesinin de yeni sahibi oldu. İkinciliği Chereno’nun vatandaşı Helah Kiprop, üçüncülüğü ise Etiyopyalı Muluhabt Tsega elde etti.

Ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Spor AŞ. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan yardımcısı Ender Buruk verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.