Yağış, çiftçiyi zarara uğrattı

Yağış, çiftçiyi zarara uğrattı

Bozdoğan’da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar, tarım alanlarına zarar verdi. Rüzgar ve selden, mısır ve yonca tarlaları biçilemez hale geldi. Zararlarının büyük olduğunu söyleyen çiftçiler, yetkililerden yardım bekliyor.

Çiftçilerin mağduriyetini gidereceğiz.”

Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, Bozdoğan’ın Haydere, Yakaköy ve Koyuncular mahallelerinde etkili olan sağanak yağıştan dolayı yonca ve mısır tarlalarını su bastığını söyledi. Zararın büyük olduğunu ifade eden Özel, “Çok sayıda çiftçimiz, afetten mağdur oldu. Mısırlar yattı, paketlenen yoncalar da su içerisinde kaldı. Birkaç gün içerisinde zarar tespit çalışması yapılacak. Çiftçilerin mağduriyetini gidereceğiz.” diye konuştu.

“Yetkililerden yardım bekliyoruz.”

Silajlık mısır hasadının başladığı şu günlerde Bozdoğanlı çiftçi Murat Tavas, Bozdoğan Ovası’nda olgunlaşmayı bekleyen mısırların hem rüzgardan hem yağıştan büyük zarar gördüğünü söyledi. Tarladaki mısırlar selden dolayı yere yattığı için silaj makinesiyle hasadın gerçekleştirilemeyeceğini belirten Tavas, “Mecburen işçi bulup mısırları el ile biçmemiz gerekiyor. Bu da giderlerimizi artıyor. Rüzgar, yüzlerce dönüm mısır tarlasında büyük zarara yol açmış. Yetkililerden yardım bekliyoruz.” dedi.

 

Haber Kaynağı: Denge

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.