Yakalanan İranlı uyuşturucu baronu tutuklandı

Kuşadası polisinin uyuşturucu çetesine yönelik düzenlediği operasyonda yakalanan İranlı uyuşturucu baronu, çıkarıldığı mahkeme tarafından çete üyesi 17 kişiyle birlikte tutuklandı.

Kuşadası KOM ekipleri, sentetik uyuşturucu ile mücadele kapsamında İstanbul, İzmir, Aydın, Kuşadası ve Söke’de eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. Operasyonda gözaltına alınanlardan birinin tüm Türkiye’de aranan İranlı uyuşturucu baronu S.D. (50) olduğunun anlaşılması üzerine operasyonu derinleştiren KOM ekipleri 3 il ve iki ilçede uyuşturucu çetesi üyesi 34 kişiyi daha gözaltına aldı. Sahte kimlikle yakalanan İranlı uyuşturucu baronu S.D. ve 34 kişi bugün Kuşadası’nda hakim karşısına çıktı. Yaklaşık bir kiloya yakın sentetik uyuşturucu ve 4 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 23 adet fişek ve 5 adet şarjör ile geçirilen İranlı uyuşturucu baronu, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. S.D. ile birlikte uyuşturucu çetesi üyesi 16 kişi daha mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

SAHTE KİMLİKLE TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPMIŞ

Son dönemde kullanımı artan sentetik uyuşturucuyu İran’dan Türkiye’ye getiren ancak sahte kimlik kullandığı için bir türlü yakalanamayan 50 yaşındaki uyuşturucu baronu S.D.’nin son olarak 3 ay önce sahte pasaportla İran’dan Türkiye’ye giriş yaptığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.