M.Şevket ALTINAYAR

M.Şevket ALTINAYAR

YAKIŞIKSIZ OLMUŞ!

Mesleğe başladığım ilk yıllardı.

Rahmetli Rifat YÜZER, ‘gazetecilik’ mesleği konusunda uyarılarda bulunmuştu, tecrübelerini aktarmıştı.

Dün gibi aklımdadır.

‘Bu işi layıkıyla yapmak istiyorsan, ‘mesafeli’ olacaksın. Ciddi duracaksın. 1 adım yakınında, 3 adım uzağında olmayacaksın. Yoksa ciddiyetini kaybedersin!”

* * *

CİDDİYETİNİ KORUMASI GEREKENLER SADECE GAZETECİLER Mİ?

* * *

Uzmanlar, ‘facebook’, ‘twiter’ gibi sosyal sitelerin, siyaset yapanların halka daha yakın olması ve faaliyetlerinden toplumu haberdar edebilmeleri için en iyi yöntemlerden birisi olduğunu açıkladılar. Uzmanlara göre, adayların çoğunlukla ‘seçim’ zamanlarında sosyal ağları kullanarak özellikle ‘genç’ nüfusa daha rahat ve onların dilinden anlayacağı şekilde ulaşabileceğini ve oy sayısını artırabileceğini ifade ediyor.

Kısacası;

AMAÇ HALKA DAHA YAKIN OLABİLMEK!

* * *

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin KILINÇ da ‘facebook’, ‘twiter’ gibi sosyal sitelere rağbet eden bir siyasetçi..

‘facebook’ta takipçi sayısı 5 bini aşan ve belirli aralıklarla daha fazla takipçi kabul edemediğini duyuran Sayın KILINÇ’ın 27 Eylül tarihinde ‘TEŞEKKÜRLER’ başlığı ile takipçilerine paylaştığı fotoğrafları görünce gözlerime inanamadım.

0210sevket1.jpg

ADÜ Hastanesi’nde geçirdiği operasyonun fotoğraflarını yayınlayan KILINÇ, Başhekim Mustafa OĞURLU’ya, Genel Cerrah Prof. Dr. Hakan ERPEK ve ekibine, hastane personeline, ziyaretine gelen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE’ye teşekkür etmiş ve operasyon fotoğraflarını paylaşmıştır!

Milletvekili Ali Gültekin KILINÇ’ın paylaştığı fotoğraflar, 5 binden fazla takipçisi olan bir siyasetçinin ‘facebook’ çılgınlığına yenik düştüğünün bir kanıtıdır.

Halka 1 adım yaklaşayım derken, 3 adımdan da uzağa gittiğinin işaretidir!

* * *

Sadece siyaset yapanların değil, toplumun her kesiminin ‘yakışıksız’ hareketlerden, söylemlerden kaçınması gerektiğine inanıyorum.

Toplumla kucaklaşayım derken, paylaşılan fotoğrafların ‘genç nüfus’ tarafından da görüldüğünü düşündüğümüzde ne demek istediğimi daha iyi anlayacağınızı tahmin ediyorum.

Kurban Bayramınız mübarek olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar