Yalova Köylerine 5 Ayda 2 Milyon 287 Bin Liralık Yatırım

Yalova Köylerine 5 Ayda 2 Milyon 287 Bin Liralık Yatırım

Yalova Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylere 2015 yılının ilk 5 ayında 2 milyon 287 bin 139 TL yatırım yapıldı.Yalova’da köylere son yıllarda yatırım yağıyor. Yalova Valiliği Köyl...

Yalova Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylere 2015 yılının ilk 5 ayında 2 milyon 287 bin 139 TL yatırım yapıldı.

Yalova’da köylere son yıllarda yatırım yağıyor. Yalova Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ve Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban Esadiye köyünde bir basın toplantısı düzenleyerek yatırımlar hakkında bilgi verdi. Abban, "Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak 2015 yılında çok önemli yatırımlar yapılıyor. Örnek vermek gerekirse merkeze bağlı Esadiye köyüne 10 yıllık süreçte 171 bin TL’lik yatırım gerçekleşmiş. Ancak biz sadece 2015 yılının ilk 5 ayında 330 bin TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Bunun gibi ilimizdeki tüm köylerimizde bugüne kadar görülmemiş ölçeklerde yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Şu anda tamamlanmış, süren ve ihale aşamasında 31 proje var. 2015 yılının ilk 5 ayında yapılan yatırım miktarı 2 milyon 287 bin 139 TL. Buna Yalova tarihinin en büyük asfaltlama çalışması dahil değil. Bu çalışmayı da önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantı ile kamuoyuna duyuracağız. Bu çalışmalarımızda en büyük destekçimiz olan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel’e de teşekkür ediyorum" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ise, "Köylerimize yönelik yatırım atağımız sürüyor. Bu yatırımlarla köylerimizi ihtiyaçlarını bir bir yerine getiriyor ve köylerimizi daha modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz" diye konuştu.

Esadiye Köyü halkı adına söz alan Köy Muhtarlığı Azası Şahabettin Özden, "Köyümüze bugüne kadar en büyük yatırımı Vali ve beraberindekiler daha sonra Esadiye’de yapılan yatırımları gezerek basın mensuplarına yerinde bilgiler verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.