YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

YANGIN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Aydın Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı hizmet içi eğitimlere devam ediyor.

İtfaiye Daire Başkanlığın Didim-Akbük bölgesinden başlayarak, Kuyucak, Buharkent ve Karacasu bölgesine verdiği hizmet için eğitimler Aydın Büyükşehir Belediyesinin Nazilli ilçe amirliğinde yapılan son tatbikatla sona erdi. Bu kapsamda eğitimlere 300 tane personel katıldı.

Hizmet içi eğitimlerin de ilk 2 gün teorik, sonrasında pratik eğitimler olmak üzere toplamda 14 günde tamamlanıyor. Bu eğitimlerde yangına müdahale eğitimleri, mesken yangınları, araç yangınları, trafik kazaları, yangına giriş teknikleri, yangına müdahale teknikleri, kazazede taşıma teknikleri eğitimleri veriliyor. Bu eğitimleri Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından Yangın Eğitmeni Mutlu Işık veriyor. İtfaiye Daire Başkanlığında 16 yıldır görev yapan Mutlu Işık, son 5 aydır da yangın eğitmeni olarak görev yapıyor.

İtfaiyecilik mesleğinin zor bir iş olduğunu, herkesin bu işi herkesin yapamayacağını ifade eden yangın eğitmeni Mutlu Işık “İtfaiye Daire Başkanlığının mayıs ayında başlatmış olduğu hizmet içi eğitim programı gereği, biz bunu ilk önce Didim-Akbük bölgesinden itibaren ilçe amirlikleriyle başladık. Yaklaşık bu eğitimler 4 ay sürdü. Eğitimler ilk 2 gün teorik, pratik eğitimlerle toplamda 14 günde bitti. Bu eğitimlerde yangına müdahale eğitimleri, mesken yangınları, araç yangınları, trafik kazaları, yangına giriş teknikleri, yangına müdahale teknikleri, kazazede taşıma teknikleri ve bugün yaptığımız araç yangınıyla da son tatbikatımızı yaptık” dedi.

“Eğitimler Devam Edecek”

Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak insan hayatına önem verdiklerini ve İtfaiye Daire başkanlığının bunu Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı personelle yaptığını belirten Işık “ Bu süreç bundan sonra Büyükşehir kapsamında itfaiye daire başkanlıklarının bütün 17 ilçesinde ve kurulacak olan bundan sonraki müfrezelerinde de düzenli bir şekilde hem teorik eğitimler hem de pratik eğitimlerle seviye seviye devam edecek. Bu anlamda hem İtfaiye Daire Başkanımıza, hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza da bu imkanları bize sundukları için teşekkür ederim. İnşallah bu eğitimler devam ettiği sürece, Aydın İtfaiye Daire Başkanlığı olarak hem vatandaşımız için hem de çalışan personelimiz için daha güvenli, daha sağlıklı ve daha hızlı hizmet vermeye devam edecek. Bu eğitimlere toplamda 300 kişi katıldı. İlçelerin hepsini hemen hemen tamamladık. Didim’de başlayan eğitimlerimiz Kuyucak, Buharkent ve Karacasu itfaiye gruplarının eğitimiyle tamamlandı. Bundan sonrada Doğu grubumuza yeni katılan arkadaşlarımızın eğitimiyle eğitimlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı. Eğitimin sonunda yangın eğitmeni Mutlu Işık geleneksel olan olarak eğitime katılan personeli yangın hortumuyla ıslattı.

KAYNAK: TİMUÇİN KILIÇ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.