Yanlış Hesap Bağdat’tan Döndü

Yanlış Hesap Bağdat’tan Döndü

Eski belediye döneminde özel bir şirket tarafından belediyeye ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen 247 bin TL tahsil edildi.Karacabey Vergi Dairesi Takdir Komisyonu üyesi Mahmut Çayır, eski Belediye Baş...

Eski belediye döneminde özel bir şirket tarafından belediyeye ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen 247 bin TL tahsil edildi.

Karacabey Vergi Dairesi Takdir Komisyonu üyesi Mahmut Çayır, eski Belediye Başkanı Ergün Koç döneminde tahsilâtı yapılmayan, 247 bin liralık, raf ömrü ve kullanım süresi geçmiş ürünlerin imha bedelinin kendi teşebbüsleri sayesinde belediyeye ödenmesinin sağlandığını açıkladı. Çayır, “İki yıl önce Vergi Dairesi Takdir Komisyonu üyeliği yaptığım sırada komisyon olarak işlemleri tamamlanan imhasına karar verilen dosyada ilçedeki özel bir şirketin belediye çöplüğüne günü geçmiş ürünlerini döktüğünü ve buna istinaden belediyeye ödemesi gereken kilogram bedeli için belediye tarafından herhangi bir para alınmadığını, dosyasında tahsilât makbuzunun olmadığını gördüm. İmha işlemi yapılmış para tahsil edilmemişti. Dosyanın sahibi şirketten ödeme makbuzunu istediğimde ödeme makbuzu yoktu. Ürünleri imha edilen şirketin belediye başkanına müracaatı sonucu firma yetkililerine imha edilen ürünlerle ilgili bedel alınmamıştır yazısı çok zaman sonra firmanın isteği üzerine verilmişti. Halkın zararına olan bu usulsüzlüğe seyirci kalmayarak kanuni işlemleri başlattım. Belediyenin kapılarına “Devlet eliyle cömertlik olmaz” tabelalarının asıldığı bir dönemde her nasılsa bir firmanın belediyeye meclis kararına göre ödemesi gereken ücret için ilgili firmadan bedel alınmamıştır yazısı verilmiştir. Bunun üzerine durumu Karacabey Kaymakamlığı’na bildirdim ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum. İlgili komisyonda da bundan sonra görev yapamayacağım içinde komisyondaki görevimden istifa ittim. İki yıllık hukuki takibatım sonucunda bakanlık müfettişleri ilgili firmadan tahsilâtın yapılmasına karar verdi. 247 bin lira da 6-5-2015 tarihinde belediye veznesine yatırıldı. Tahakkuk işlemlerini yapmayan kişi ya da kişilere uygulanacak cezai müeyyide konusundaki incelemeler de Cumhuriyet Savcılığınca sürdürülmektedir” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.