“Yapılmasa daha iyiydi”

“Yapılmasa daha iyiydi”

Efeler Umurlu Mahallesi’nde sokaklarda yapılan taş döşeme işi, mahalle sakinlerine “Yapılmasa daha iyiydi” dedirtti. Bozuk olarak bırakılan sokaktaki eksiklikleri, vatandaşlar kendi imkanları ile gidermeye çalışıyor.

Umurlu Mahallesi İstasyon mevkiinde bulunan 3035 ve 3036 sokaklarda, kapatılan Umurlu Belde Belediyesi döneminde yapılan kanalizasyon çalışmasının ardından yaklaşık bir buçuk yıldır taş döşemesi yapılmayan sokakların, Efeler Belediyesi tarafından taşeron bir firmaya yaptırıldı.

“KENDİMİZ YAPSAYDIK DAHA DÜZGÜN BİR İŞ YAPARDIK”

Geçen hafta taşları döşenen sokak, mahalleliyi isyan ettirdi. Mahalleli Aytun Şahin, “Daha önce yapılan kanalizasyon çalışması nedeniyle sokağımızın bir bölümünde taş döşeme yoktu. Geçen hafta gelen görevliler, iki gün boyunca taş döşeme işi yaptı. Döşeme işi yapımı, eskiden gördüğümüz çalışmalara hiç benzemiyor, önce toprak dökülerek yapılması gerekirken, hiçbir düzeltme ve tesviye yapılmadan baştan savma bir şekilde yapıldı. Taşların arası doldurulmadı, rögar kapaklarının tamamının etrafı kırık vaziyette kaldı. Biz, bir vatandaş olarak işi anlamadığımız halde kendimiz yapsaydık daha düzgün bir iş yapardık” dedi.

“ZAMANLA BU SOKAK DAHA KÖTÜ BİR HAL ALACAK”

Taş döşeyen personelin işten anlamadıklarını savunan Akın Çayırlı (72) sokak başında bulunan yağmur suyu ızgarasının kapatılmasını son anda önlediği belirtti. Çayırlı, “İşi yapan kişiler, sokağın başında bulunan yağmur suyu ızgarasını kapatarak, üzerine döşeme yapıyordu. Yaptıkları işe müdahale ederek yağmur ızgaranın bulunduğu alanın kapatılmaması için uyardım. Üzeri kapatılmadı, ama ızgaranın etrafında bulunan taşlar boşta duruyor. Zamanla bu sokak daha kötü bir hal alacak” diye konuştu.

“KİM DENETLİYOR”

Umurlu Mahallesi 3035 Sokak’ta yaşayan Akın Kavruk ise şunları söyledi:

“Sokak’ta bulunan bütün rögar kapaklarının etrafı bozuk bir vaziyette bırakıldı. Kapımızın hemen önünde bulunan rögar, yaklaşık 15 santim yüksek yapıldı ve üzerinde iki santim uzunluğunda bir parça demir bulunuyor. Bazı rögarların da çöktüğünü tahmin ediyoruz. Çünkü taş döşeme işinin yapılmasının ardından sokakta kokudan duramıyoruz. İşi yapan elemanları uyarmaya çalıştık. Fakat elemanlar bizi hiç anlamıyordu ve Türkçe bilmiyorlardı. Suriye’den gelen vatandaşlar olduklarını tahmin ediyoruz. Benim, annem ve babam yaşları 80 yaşının üzerinde. Tümsek vaziyette yapılan ve üzerinde demir parçası bulunan rögar kapağını takılıp düşebilir. O zaman bunun sorumlusu kim olacak. Yapılan bu işi kim denetliyor diye çok merak ediyoruz. Bu iş için verilecek paraya yazıktır ve bizim paralarımızla yapılan bu iş için hakkımızı helal etmiyoruz.”

“SOKAĞIMIZA HİÇ DOKUNMASALARDI DAHA İYİYDİ”

Yapılan işten dolayı rahatsızlığını dile getiren Havva Kasap, sokakta çalışan iş makinelerinin kaldırımları da bozduğunu belirtirken, Zübeyde Sarıyıldız ise evinin önündeki kaldırımı kendisinin çimento ile düzelttiğini söyledi. Sarıyıldız, “Evimin kapısının önünde bulunan rögar kapağının etrafı bozuk vaziyette bırakıldı. Kaldırımlarda iş makineleri tarafından bozuldu. Bende çimento ile harç karıp, bozuk bırakılan yerleri kendim düzeltiyorum. Keşke sokağımızı hiç dokunmasalardı daha iyiydi” diye sitem etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.