Yaralı Teröristler Başka Bir Hastaneye Sevk Edildi

Yaralı Teröristler Başka Bir Hastaneye Sevk Edildi

Niğde’de 2 güvenlik görevlisini şehit eden ve yaralı olarak yakalanan 2 terörist, helikopter ile başka bir hastaneye sevk edildi.

Muhtemelen Ankara’ya gönderildikleri öğrenilen teröristlerin Alman ve Kosova uyruklu oldukları iddia edildi. Niğde’de tedavileri öğlen saatlerinden itibaren Devlet Hastanesi’nde sürdürülen yaralı 2 terörist, gece yarısından sonra, zırhlı bir araç ile gizlice hastaneden çıkartılarak helikopter ile başka bir hastaneye sevk edildi. İlk sorguları Niğde Devlet Hastanesi’nde yapılan ve nereye gönderildikleri açıklanmayan teröristlerin Alman ve Kosova uyruklu oldukları iddia edildi. Teröristlerin Devlet Hastanesi’nden ayrılmasından sonra buraya gelen Vali Necmettin Kılıç, hastane yönetiminin kararı ile yaralı teröristlerin üst grupta yer alan başka bir hastaneye sevklerine karar verildiğini kaydetti. Vali Kılıç: “Niğde Devlet Hastanesi’nin imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde hastane yetkililerince konu değerlendirilerek üst grupta yer alan bir hastaneye sevk edilmelerine karar verilmiş ve sevk edilmişlerdir” dedi. Saldırıda yaralanan ve aynı hastanede tedavileri süren askerlerin sağlık durumları ilgili de bilgi veren Vali Kılıç, yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

‘HASTANE ÖNÜNDEKİ GERGİNLİK GECE YARISI SONA ERDİ’

Bu arada olayın meydana gelmesinin ardından Niğde Devlet Hastanesi önünde yaşanan ve akşam saatlerinde tırmanan gerginlik gece yarısı sona erdi. Akşam geç saatlerde Acil Servis önünde toplanan yaklaşık 200 kişi burada İstiklal Marşı’nı okuyarak sloganlar attı. Kalabalık hastane önünde uzun süre beklerken güvenlik güçleri de hastane çevresinde geniş tedbirler aldı. Niğde polisine takviye olarak Aksaray, Konya, Kayseri ve Nevşehir’den gelen polis ekipleri ile birlikte Adana Jandarma Komando ekipleri gece boyunca hastanede nöbet tuttu. Bu arada olaydan sonra kaçan 1 teröristin yakalanması için çalışmaların sürüyor. Niğde giriş ve çıkışında polis ve Jandarma ekipleri şüpheli araçlar üzerinde kontrol yaparken, askeri birlikler de olayın meydana geldiği Ulukışla ilçesi çevresinde çalışmasını sürdürüyor.

Yaralı Teröristler Başka Bir Hastaneye Sevk Edildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.