Yarsuvat Tff Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Yarsuvat Tff Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Galatasaray Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat, TFF başkan adaylığını açıkladı. Yarsuvat, “14 Süper Lig kulübü mevcut başkana destek olduğunu açıklayınca aday olmak istedim” dedi.Türkiye Futbol Feder...

Galatasaray Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat, TFF başkan adaylığını açıkladı. Yarsuvat, “14 Süper Lig kulübü mevcut başkana destek olduğunu açıklayınca aday olmak istedim” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nda yapılacak başkanlık seçimlerinde Yıldırım Demirören, Haluk Ulusoy ve Erdal Alkış’ın ardından Galatasaray’ın eski başkanı Duygun Yarsuvat da adaylığını açıkladı. Listesinde bulunan bazı isimler ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yarsuvat, “Eğer ki endüstriyel futbol ifadesindeki ‘futbol’ bile size fazla geliyor ve sadece endüstri istiyorsanız topu santraya dikmek yerine statlara baca dikmeyi tercih ediyorsanız artan gelirlerin, borcu nasıl arttırdığını sorgulamıyorsanız Kulüpler Birliği Yasa Tasarısı ve Süper Lig A.Ş. derhal kanunlaşmalı ve yürürlüğe girmelidir. Ölü doğan Süper Lig A.Ş. Kulüpler Birliği yasa tasarısı ve benzeri hukuka aykırı tüm uygulamalar futbol hafızasından silinmelidir” dedi.

“FUTBOLCULARIN MİLLİ TAKIM FORMASI ALTINDA ISLIKLANMALARINI…”

"Eğer futbolla siyaseti bir bütün olarak görüyorsanız futbol sizin için bir araç ise lütfen devam ediniz" diyen Duygun Yarsuvat, “Ancak icazetsiz, siyasetsiz, bağımsız ve demokratik, özgür ve özerk bir futbol anlayışının egemen olmasını istiyorsanız bu düzen artık değişmelidir. Eğer taraftara ihtiyaç duymuyorsanız milli takım forması satmak bir yana, dağıtamamak bile sizi üzmüyorsa futbolcuların Milli Takım forması altında ıslıklanmalarını, hatta maça çıkamamalarını normal buluyorsanız FIFA Dünya sıralamasında Kongo’nun ardından 57. sırada yani, ilk 100 ülke arasında olmakla gurur duyuyorsanız sizin için taraftarı olmayan tek milli takıma sahip olmak sorun değil ise çözüme de ihtiyaç yoktur” diye konuştu.

“BU BAĞIMLILIK SİZİ RAHATSIZ EDİYORSA YERİNİZE YATINIZ”

Yayın ihalelerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Yarsuvat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kulüpleri temsilen girdiğiniz yayın ihalesinde yayın hakkını gerçek değerinin çok üstünde satmak size gurur veriyor ise taraftarlar kendi takımının maçının gollerini dahi izleyemiyor, futbol programlarını, görüntü yokluğundan magazin programı olarak izletmek hoşunuza gidiyor ise koltukta uyuyakalmayınız. Ancak gerçek değerleriyle bağdaşmayan, astronomik bedelle satılan yayın hakkı futbolu kapitalizme bağımlı hale getiriyor ve bu bağımlılık sizi rahatsız ediyor ise lütfen yerinize yatınız.”

“İMZALAR 60’A YAKLAŞMAMIŞ”

Başkan adaylığı için topladıkları imzaların 60’a yaklaşmadığını ifade eden Duygun Yarsuvat, “Bu seçim değil, tayin meselesidir. Tayini vurgulamak istiyorum. Topladığımız imzalar var. İmzalar 60’a yaklaşmamış. Seçim olur biz giremeyiz, kanun yoluna başvururuz” dedi.

Adaylar içinde en yaşlısının kendisi olduğunu ifade eden Yarsuvat, iyi bir kadro çıkaracaklarını dile getirdi.

“LİSTEMDE TEK GALATASARAYLI BENİM”

"Diğer adaylardan ‘birleşim’ çağrısı aldınız mı?" sorusunu ise Yarsuvat, “Bu iddiayı beni tanımayanlar ortaya atmış. Niye çekileyim ki? Çekilmem söz konusu değil. Geçen hafta içinde birinden telefon aldım ‘beraber olur muyuz’ dediler. ‘Arkadaşlarım var yüz üstü bırakmam’ dedim. Bizim ekibimizde bizde çalışmak isteyen herkes var. Bir tek Galatasaraylı ben varım. Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı da var” şeklinde cevapladı.

Yarsuvat, Süper Lig’de 14 kulübün mevcut başkan Yıldırım Demirören’e destek verdiğini açıklamasının ardından başkanlığa adaylığını koyduğunu vurguladı. Yarsuvat, “’Şu kulüpler destek verdi, geri dönemezler’ dediler. Ben de o anda ziller çaldı ve aday olmak istedim” diye konuştu.

Duygun Yarsuvat’ın listesinde yer alan isimler şöyle:

Uğur Dündar (Fenerbahçe Eski Yöneticisi)

Birgün Sönmez (Prof. Dr.)

İsmail Uyanık (Samsunspor Eski Başkanı)

Önder Öztürel (Avukat)

Osman Kolsuz (Ankara Futbol Adam. Der. Baş.)

Hasan Hakkı Yılmaz (Fenerbahçe Eski Ceo’su)

İlkan Koyuncu (Avukat)

Onur Belge (Gazeteci)

Deniz Tolga Aytöre (Fenerbahçe Eski Yöneticisi)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.