YAŞ kararları açıklandı!

YAŞ kararları açıklandı!

Herkesin büyük bir merakla beklediği YAŞ kararları açıklandı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün akşam saatlerinde son dakika YAŞ kararlarını açıkladı. Peki, YAŞ kararlarında neler yer alıyor.

Alınan habere göre YAŞ kararları az önce Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından açıklandı. Terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin neden olduğu gelişmeler nedeniyle Cumhuriyet tarihinin en önemli Yüksek Askeri Şura toplantılarından biri bugün yapıldı. Şura’da önemli kararlar alındı. Darbe girişiminin ardından komuta kademesinde köklü değişkilki yapılmadı. TSK’nın ilk beş numarası içindeki 4 isim aynı görevde kaldı.
İşte kritik YAŞ toplantısı ardından oluşan yeni komuta kademesi;
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak
Deniz Kuvvetleri Komutanı Recep Bülent Bostanoğlu
Donanma Komutanı Veysel Kösele
Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal
Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hasan Küçükakyüz oldu
3’ncü Ordu Komutanı İsmail Serdar Savaş
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep
Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Orgeneral Tahir Bekiroğlu
Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar
İkinci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel
Birinci Ordu Komutanı, Musa Avsever
Kalın, kararları, okumasının ardından "milletimize, ordumuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 99 ALBAY GENERAL VE AMİRALLİĞE YLÜKSELTİLDİ
Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında bugünden geçerli olmak üzere;  16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe  yükseltildi. 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.
 48 GENERAL VE AMİRAL EMEKLİ EDİLDİ
Yüksek Askeri Şura kararlarına göre, bu yıl rütbe bekleme süresini  dolduran 47 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle bugünden itibaren emekli  olacak. 1 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2016'dan itibaren  emekliye ayrılacak.
Bir günde karar çıktı
Her yıl 1- 4 Ağustos tarihleri arasında yapılan ve ağırlıklı olarak general – amiral olacak albaylar ile bir üst rütbeye terfi edecek generallerin durumunun ve ordudan ihraçların görüşüldüğü YAŞ toplantısı, bu yıl darbe girişimi nedeniyle olağanüstü bir atmosferde yapıldı.
Toplantı öncesi ihraç
Yüksek Askeri Şura toplantısının yapılacağı günün bir gün öncesinde gece çıkarılan kanun hükmünde kararname ile 149 general – amiral, bin 99 subay ve 436 astsubay TSK’dan ihraç edildi. Yani bu personelin rütbeleri söküldü.
Çankaya Köşkü’nde yapıldı
Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında ilk kez Genelkurmay karargahının dışında Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık katıldı. Orgeneral rütbesindeki bütün generaller şuranın üyesi. Ancak  Akın Öztürk ile Adem Huduti, TSK’dan ihraç edildikleri ve gözaltında oldukları için toplantıya katılamadı. EDOK Komutanı Kamil Başoğlu ile  Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı İhsan Uyar da istifaları nedeniyle toplantıda yer almadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.