Yaşa Devam Darülaceze Hıdırellez Şenliği’ne Genç Dokunuşu

Yaşa Devam Darülaceze Hıdırellez Şenliği’ne Genç Dokunuşu

Şahenk İnisiyatif çatısı altında kurulan ve iyi yaşlanmayı teşvik ederek, hayata geçirdiği projelerle toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen ‘Yaşa Devam Platformu’, Hıdrellez’i gençlerle birlikte...

Şahenk İnisiyatif çatısı altında kurulan ve iyi yaşlanmayı teşvik ederek, hayata geçirdiği projelerle toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen ‘Yaşa Devam Platformu’, Hıdrellez’i gençlerle birlikte Darülaceze sakinleri ile kutladı.

İnsanların öğrenerek, üreterek ve sosyalleşerek hayata bağlandıkları aktif bir yaşam ile iyi yaşlanmayı teşvik etmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Yaşa Devam Platformu, Darülaceze sakinleri ile üniversite öğrencilerini Hıdırellez şenliğinde buluşturdu. Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi’nin yanı sıra Anadolu’da bulunan üniversitelerde okuyan gençleri hedeflerine ulaştırmak için projeler geliştiren ‘Bugün Günlerden Yarın Platformu’nun davetlisi olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Urfa Harran Üniversitesi öğrencilerinin de katıldığı Darülaceze Yaşa Devam Şenliği’nde Darülaceze sakinleri gençlerle birlikte hıdırellezi büyük bir coşkuyla kutladı. Düzenlenen atölyeler ile Darülaceze sakinleriyle kaynaşan ve onlarla beraber üreten gençler, gül ağacı dikiminde de yaşlılara eşlik etti.

Darülaceze Yaşa Devam Hıdırellez Şenliği’nde Darülaceze sakinleri gençler ile beraber bilgisayar ve tablet kullanmayı öğrenirken, hey sera kaktüs atölyeleri, yünik ile yün örme ve bostan dikim aktivitesine katıldı. Etkinlik boyunca Kral Pop’un müzik yayını ve genç müzisyenler ile eğlenen katılımcılar ve Darülaceze sakinleri, Günaydın şeflerinin hazırlığındaki mangal keyfi yaşadı.

Tüm katılımcıları birlikte eğlenmeye, üretmeye ve gönüllülüğe teşvik eden etkinliğe üniversite öğrencilerinin dışında Doğuş Grubu çalışanları, Yedi-70 Umut ve UGLA gönüllüleri de katıldı. Yaşa Devam Platformu’nun başta üniversiteli gençler olmak üzere çocuk, genç ve yaşlı herkesin katılımına açık gerçekleştiği ‘Darülaceze Yaşa Devam Hıdırellez Şenliği’ne 200’ü aşkın gönüllü öğrenci katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.