Yaşayan Aydınspor Tarihi

Yaşayan Aydınspor Tarihi

Aydın'da, 15 günde bir yazdığı tarafsız spor yazılarıyla dikkat çeken Hüsamettin Kaçar’ın ilginç bir özelliği ortaya çıktı. 2001’den bu yana yazı yazan Kaçar, tuttuğu spor arşivini açtı.

Aydınspor ve Aydınspor 1923 ile ilgili uzun yıllardır arşiv tutan Hüsamettin Kaçar, arşivlerinin düzeniyle dikkat çekiyor. Aydınspor’un tarihini anlatan Kaçar, Aydın’da futbolsuz geçen 3-4 yılda, Aydınlıların ızdırap çektiğini anlattı. Yaşanan dönemi ‘Yokluk Dönemi’ olarak tanımlayan Kaçar, Aydınspor 1923’ün kuruluşundan bu yana , zorluklara, engellere rağmen Aydın’ı başarıyla temsil ettiğinin altını çizdi. Aydınspor’un iki yılın ardından sahaya çıkmasını da sevinçle karşılayan Kaçar, sporun her şehir için marka değeri olduğuna dikkat çekti. Aydınspor’un ve Aydınspor 1923’ün her dönemini içten içe hatırladığını ve tuttuğu arşivle ölümsüzleştirdiğini kaydeden Kaçar, “Aydınspor sayesinde milletvekili, Bakan, federasyon yöneticisi olan kişileri de gördük. Aydınspor’u bugünlere kötü yönetimler, ilgisizlik, plansızlık, bilgisizlik, her şeyden önemlisi ‘birliktesizlik’ bu hallere getirdi. Devlete olan borçlar zamanında ödenmediği için çoğu arkadaşlarının emekli maaşlarından kesilerek, bu borçların ödenmesine devam ediyor. Arkadaşlarımız mağdur oldular. Derin bir yara aldılar. Futbolu yönetirken, güvenilir insanların yönetimlere gelmesi gerekir”dedi.

“BÖREK-BAKLAVAYI BIRAKIN”

Aydınspor’un sahaya çıkmasını ‘sevindirici’ karşıladığını kaydeden Hüsamettin Kaçar, “Tuttuğum arşivlerde, önceki belediye başkanı İlhami Ortekin’in yöneticlerin önünde, antrenmanda zarf içinde futbolculara para dağıttığına şahit olduğumuzu gördüm. Hele ki , takımda kaptanlık yapan Ali Erdem’in bir maçtan sonra, ‘amele kadar değerimiz yok’ açıklaması yerel basınımızın manşetlerine düştü. Efeler’i takip eden spor yazarı olarak, futbolcular için o zamanlarda bir şey yazamadık, tepki gösteremedik. Çünkü futbolculara verilen sözler tutulmadı. 2003’te Aydınspor’un sol beki Serdar Meriç’in 5 Haziran 2003 tarihli Hürriyet Ege’deki çıkan haberini unutamıyorum. TEDAŞ’a elektrik borcunu ödeyerek boşa çıkması Aydınspor tarihine derin bir yara açmıştı. ‘Öde borcu, al bonservisi’ şeklinde haberleri de gördük. Şimdi ise, 2.Amatör’de tekrar küllerinden doğmaya çalışıyor. Marka değeri olan Aydınsporumuzun şu sıralarda, seçim kampanyaları içinde bazı siyasilerin antrenmanlara baklava ile ziyaret ettiklerini görüyoruz. Börek-baklavanın bırakılması taraftarıyım. Ellerin cebe atılmasının tam zamanı” ifadelerini kullandı.

“DAYANIŞMA OLGUSU ÖN PLANA ÇIKARTILMALI”

Aydınspor’un geçmişteki sancılı döneminde çıkan haberlerden dahi ‘ibret’ alınması gerektiğine dikkat çeken Kaçar, şöyle devam etti: “Aydınspor 1923’te yöneticilik yapan yöneticiler de bu durumdan ibret almalı. Zor şartlarda 2.Lig’e getirdiğimiz takımımız, daha planlı-programlı şekilde yönetilmeli. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Aydınlılar tırnaklarıyla kazıya-kazıya takımı 2.Lig’e taşıdı. 3.Lig’deki dayanışmayı 2.Lig’de maalesef yapamadık. Dayanışma olgusu irdelenmeli. Şu anki yönetimin de dayanışma olgusunu ön plana çıkarması gerektiğini düşünüyorum” Aydınspor ve Aydınspor 1923 yönetimlerine seslenen Kaçar, sözlerini şöyle tamamladı:“Aydınspor 1923’ü, Aydınspor’u nasıl sevdiysek öyle sevdik. Büyükşehire girdiğimiz bu dönemde her iki kulübün yöneticileri de, birbiri hakkında konuşma yaparken ölçüp, biçip, tartarak konuşmalı”

Yaşayan Aydınspor Tarihi

Yaşayan Aydınspor Tarihi

Yaşayan Aydınspor Tarihi

Yaşayan Aydınspor Tarihi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.