"Yaşayan efsaneden" unutulmaz röportaj

"Yaşayan efsaneden" unutulmaz röportaj

​Nazilli Belediyespor'un yaşayan efsanelerinden "Baba Şükrü" lakaplı unutulmaz golcü Şükrü Zenger gazeteniz Havadis'e önemli açıklamalarda bulundu.

Siyah beyazlı forma ile gösterdiği performansla unutulmazlar arasına giren Nazillisporlu taraftarların kalbinde taht kuran "Baba Şükrü" lakaplı  Zenger, sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Keyifli röportajın konu başlıkları ve cevapları ise şöyle:

Öncelikle kendinizden bahsedip futbola başlangıcınızı anlatabilirmisiniz ?

20 Aralık 1966 izmir Çamdibi doğumluyum. Futbola İzmir'de başladım. 14 yaşında futbola kalecilikle başladım. 2 yıl kalecilik yaptıktan sonra futbol yaşantıma forvet olarak devam edeceğim.

Nazilli ile yollarınız nasıl kesişti? Nazillispor kariyerinizden bahsedebilir misiniz?

Nazillispor yönetimi İzmir Köy Hizmetlerinde amatör olarak futbol oynarken Türkiye şampiyonasında seyretmişler ve performansımı çok beğenmişler. 1989'da transfer etmek istemişlerdi olmadı. Bende Bergamaspor'un yolunu tutmuştum. O zamanki başkanımız Esat Ergüler ne yapcam ne edicem ben Şükrü'yü transfer edicem demiş. 1998'de Ayvalıkgücünden beni şanlı Nazillispor'a transfer etmişti. Anlaşmaya gittiğimde ise en sonunda seni aldım demişti hiç unutmam. Bende 89'da Nazillispor'da çok oynamak istemiştim. Nazillispor'da oynamak o şanlı formayı giymek 98'de nasip oldu. Esat başkanla aramızda geçen bir diyalogda "Şükrü bu sene orta sıraları oynayalım düşmeyelim bize yeter" demişti. Maçlar bir başladı pir başladı. 5'de 5 yaptık bir havaya girdik 17 hafta yenilmedik. Liglerin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğu garantiledik. Bende o sene Türkiye'deki tüm liglerde en çok gol atan futbolcu oldum. 29 golle futbolun zirvesindeydim. 33 yaşında Nazillispor'a geldim. Bu performansı benden kimse beklemiyordu ama ben rüştümü bir kez daha ispatladım.

98-99 sezonu şampiyonluğunda büyük pay sahibisiniz. O şampiyonluğu nasıl anlatırsınız ?

O yıl takım olma özelliğini çok iyi yakaladık. Kolej takımı gibiydik. Arkadaş ortamı mükemmeldi. Bu şampiyonlukta tüm takımın payı büyüktü. Bana da ne mutlu ki bu futbulcu grubu sayesinde gol kralı oldum. Takım olarak süperdik. Bu büyük Naz-Naz taraftarını unutmamak lazım. Siyah incililer her maç içeride deplasmanda bizi koşulsuzca desteklediler. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi gönderiyorum. Esat başkanla anlaşırken başkanım bana bu sene düşmeyelim demişti. Bir baktık işler iyi gidiyor. Bu büyük Naz-Naz taraftarı boşuna "Baba Şükrü" lakabını bana  takmadı. Ben de onları asla yanıltmadım.

Kariyerinizde 13 farklı takım forması giydiniz. Unutamadığınız, hafızanıza kazınan hangi takım kariyeriniz oldu?

Tabiki Nazillispor kariyerim. Hem şampiyonluk yaşadım hem gol kralı oldum. O sene Türkiye'de tüm liglerde en çok golü ben attım. Burda ikinci şampiyonluğumu yakaladım. ilk şampiyonluğum Bergamaspor, son şampiyonluğumuda 1 sene sonra Uşakspor'da yaşadım.

Nazillispor'da unutamadığınız maç hangisiydi?

Hiç unutamadığım maç Akhisar'da oynadığım maçtı. Maçı benim attığım 3 golle kazanmıştık. Şampiyon olmuştuk. Bu maçtan sonra dönüşte büyük Nazilli taraftarı sokaklara dökülmüştü. Nazilli'ye döndüğümüzde yer yerinden oynuyordu. 10 binlerce taraftar vardı. Nazilli sokaklarında yaşadığım sevinci bu maçın anısı hiç unutamadım.

Nazillispor forması altında unutamadığınız golünüz hangisiydi?

Nazilli'de unutamadığım iki tane güzel gol var. Gerçi hepsi güzel ama bu ikisi farklıydı benim için. Birini Milasspora atmıştım. Gol de sağ bek Mehmet'in orta sahadan on sekiz yayına yaptıģi ortada top yere düşmeden vurduğum yarım vole ile kaleciyi çaresiz bırakmıştım. Kaleci bile bu golden sonra sabaha kadar uyuyamamış ordaki futbolcu arkadaşlarım söylemişti. Birde sol bek Barış'ın yaptığı o muhteşem ortada meşin yuvarlağı on sekiz dışından doksana göndermiştim. Bu iki golümü Naz-Naz taraftarı bile unutmadı. Çünkü ikiside muhteşemdi. İkisinde de maçları 1-0 kazanmıştık.

Futbol kariyerinizde toplam kaç gol attınız ?

Futbol yaşantımda profesyonel liglerde 352 maçta 200'e yakın gol attım. Amatör liglerde 15 sene oynadım. Burda da 250 yakın gol attım. Toplamda 450'ye yakın gol attım. Bu da beni açımdan her zaman büyük başarı ve gurur verici bir durumdur. Allahıma şükürler olsun bu günleri görebildim.

Nazilli'de oynadığınız dönemlerde futbol dışında sosyal yaşamınızda neler yapardınız?

Nazilli'de futbol yaşantımın dışında futbolcu arkadaşlarla çarşıda bir cafede toplanır boş vaktimi oyunlar oynayarak ve Nazilli'yi gezerek geçirirdim. Bozdağan'a haftada bir gün pide yemeğe gidiyordum ailem ile. Aile ortamlarımız çok güzeldi. Her akşam bir futbolcunun evinde toplanarak vakit geçirir eğlenirdik. O günlerim benim için çok özeldi. Halen aile dostlarımla görüşüyorum. Bu aile havası şampiyon olmamızda çok büyük etkendi.

Günümüzde futbol oynasaydınız yine aynı performansı gösterebilirmiydiniz ?

Kariyerimde belki daha iyisini yapabilirdim. Çünkü bizim zamanımızda bu kadar sahalar ve imkanlar yoktu kısıtlıydı.Ama buna rağmen kaliteli futbolcular vardı. Bununda nedeni sahaların toprak oluşumundan veya bizim zamanımızda sokak futbolunun olmasından kaynaklanıyordu. Hep kaliteli futbolcular sokaktan yetişiyordu. Şimdi saha var malzeme var her şey kaliteli ama futbolcu yetişmiyor. İstikrar yok. Bizim zamanımızda her sene golcüler 15 veya 20 golün altına düşmüyordu. Her takımın iyi golcüsü vardı. Şimdi golcü yok. Milli takım bile forvet bulamıyor.

Nazilli Belediyespor'u takip ediyormusunuz? Sizce nasıl yönetiliyor. İleride Nazilli Belediyespor'da antrenör olarak görev yapmak istermisiniz?

Nazilli Belediyespor'u yakından takip ediyorum. Bence takım iyi yönetiliyor. Siyah incilerin yeri asla burası değil. Süper lig neden olmasın. O potensiyel var. inşallah bu şehire yakışır bir şekilde 50.yılda şampiyon oluruz. İleride bir gün bana şanş verilerse bu büyük kentte Nazilli Belediyespor'da görev almak isterim. Çünkü ben bu şehire bu takıma aşığım. Taraftarlarımızda bana her zaman sevgi gösterisinde bulunuyor. Onları hiç bir zaman mahçup etmem.

Nazilli Belediyespor bu sezon 50'nci yılını kutlayacak. Camiaya ve taraftarlara neler söylemek istersiniz ?

50.yılda camia tüm dinamitleri ile birleşmeli, tek yürek olmalıdır. Taraftarımız takımımıza desteğini hiçbir zaman çekmesin. Siyah inciler'e şampiyonluk yakışır. Bu takıma yönetime de tam destek olalım. Onlarda taraftarına sahip çıksınlar. Bu büyük Nazilli taraftarı elele verip yönetimle beraber 50.yılda şampiyonluk coşkusunu inşallah yaşayacaktır.

Nazilli Belediyespor'u ileriki yıllarda nerede görüyorsunuz? Bir Akhisarspor olabilme ihtimali sizce nedir?

Allahın izniyle böyle gidersek Akhisar gibi olamamamız için bir neden yok. Tesislerimiz muazzam. Yeni bir tesisimiz daha yapılıyor. Alt yapıya güzel yatırımlar yapılıyor. İnşallah bu güzel şehri süper ligde görmek bize gurur ve onur verir. Nazilli halkına selamlarımı ve saygılarımı gönderiyorum. Bana takmış oldukları "Baba Şükrü" lakabı için hepsine sonsuz teşekkürler.

HABER:ENGİN KOCAMAN

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.