Yaşlı çiftin 20 yılda biriktirdiğini çaldılar

Yaşlı çiftin 20 yılda biriktirdiğini çaldılar

Aydın’ın Germencik İlçesi Ortaklar Mahallesi’nde yaşlı çiftin evine beyaz eşya bahanesi ile giren dolandırıcılar, 20 yılda biriktirdikleri 22 bin lirayı alarak kayıplara karıştı.

Olay 14 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00 sırasında Ortaklar Mahallesi 7 Eylül Caddesi üzerindeki evde meydana geldi. İddiaya göre bir hafta önce pazarlama bahanesiyle eve gelen biri kadın üç kişi, Yusuf Kahraman Gülbez (86) ve Hanım Gülbez (82) çiftine, bin 300 liraya elektrikli süpürge, mikser ve buzdolabı sattı. Elektrikli süpürge ve mikseri teslim eden dolandırıcılar, bin 300 lirayı alıp, daha sonra buzdolabını getireceklerini söyleyerek evden ayrıldı.

BİR HAFTA SONRA GERİ GELDİLER

Dolandırıcılardan ikisi bir hafta sonra Yusuf Kahraman Gülbez’in evde olmadığı sırada dış kapının açık olmasını fırsat bilerek binaya girdi. Dairenin kapısının zilini çalan dolandırıcılara kapıyı Hanım Gülbez açtı. Dolandırıcılar, yaşlı kadına buzdolabını getirdiklerini, yerini ayarlayacaklarını söyleyerek içeri girdiler. Yaşlı kadın ne olduğunu anlamadan bastonuyla koridorda beklerken, iki soyguncudan biri odaya girerek daha önce yerini tespit ettikleri paraları sandıktan aldı. Kapının açık tutulmasını buzdolabını getirecekleri söyleyen dolandırıcılar, yanlarına aldıkları 22 bin lirayla kayıplara karıştı.

MARKETİN GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Bir gün sonra paralarının yerinde olmadığını fark eden yaşlı çift, olayı yakında oturan kızlarına haber verdi. Kızlarının ihbarı ile eve gelen polis, yan tarafta bulunan bir marketin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. İki kişinin eve girip 10 dakika sonra çıktığını tespit eden polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak dolandırıcıların peşine düştü.

Yusuf Kahraman ve Hanım Gülbez çifti dolandırılmanın şaşkınlığını yaşarken, “Bin 300 lira karşılığında aldığımız beyaz eşyalar nedeniyle 22 bin liramız çalındı. 20 yıllık emekliyim. İki evim var kirada. Kiralardan ve emekli maaşımdan kısa kısa biriktirdiğim 22 bin lira 10 dakikada aldılar. Bir an önce dolandırıcıların bulunmasını istiyoruz” dedi

ltaiobhsapektefgppzytsvencokenfaqhdpwaarinrtculbauldgjwbjfnllffa.jpg

 

gyvkngjtnqsrkmugfsagmjkwokkdkjucvwyvlgetxwwkmvterxfugdtefofuhxsz.jpg

 

aikpmwwnoaqwbvtjlvkdhhrxjreovtbtorsqitznvvhhzbnoeiusnigdwlzinpbr.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.