Yaşlı kadın uzanacak yardım elini bekliyor

Yaşlı kadın uzanacak yardım elini bekliyor

Efeler Köprülü Mahallesinde harabe bir evde tek başına komşularının desteği ile yaşayan Azike Tekdemir (87), kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Efeler, Köprülü Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde elektriği ve suyu olmayan evinde yaşam mücadelesi veriyor. Yürüyemeyen ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı kadın, görenlerin içini acıtıyor. Komşularının getirdiği yemekle karnını doyurmaya çalışan Azike Nine, bu yaşına kadar böylesine çaresiz kalmadığını söyleyerek gözyaşı döktü.

Eşini 15 yıl önce kaybettiğini söyleyen Azike Tekdemir, “Eşim sağken birbirimize bakıyorduk. Bir oğlum var. Eşimi kaybettikten sonra elden ayaktan iyice düştüm, kendi ihtiyaçlarımı göremez hale gelince huzur evine yerleştim. Uzun süre huzur evinde yaşadıktan sonra oğlum gelip bana bakacağını söyledi ve huzur evinden çıkardı. Meğer oğlumun derdi kocamdan kalan maaşımı almakmış. Para bitince de beni yalnız başıma çaresiz şekilde bıraktı” dedi.

ÖLECEĞİ GÜNÜ BEKLİYOR

Oğlunun üç gün önce haber bile vermeden çekip gittiğini belirten yaşlı kadın, “Bir anne baba beş evladına bakar da beş evlat anne babasına bakamaz derlerdi, doğruymuş. Bir tek oğlum var, o da 3 gün önce çekip gitti. Benim ne olacağımı hiç düşünmedi. Evde elimi yıkayacak bir bardak su dahi yok. Komşular şişelerle su ve yemek getiriyor. Çaresiz durumdayım. Acaba oğlum gelir mi diyerek gözüm hep kapıda. Ne yapacağımı bilmiyorum. Öleceğim günü beklemekten başka çarem yok. Bana yardım edin” diye konuştu.

Yaşlı kadının durumunun içler acısı olduğunu söyleyen komşuları, “Elimizden Azike Nine'ye acımaktan başka bir şey gelmiyor. Yemeğini versek de sağlık sorunları var. Yaşadığı ortam berbat durumda. Daha da hasta olmasından korkuyoruz. Yetkililerin buna çare bulmasını istiyoruz. Huzur evine tekrar alınırsa, bu durumdan kurtulabilir. Allah kimseyi çaresiz ve yalnız bırakmasın” dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.