Yaz Gelmeden Yağ Aldırmak İçin Son Günler

Yaz Gelmeden Yağ Aldırmak İçin Son Günler

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, istenmeyen yağ dokularından kurtulmak için en doğru seçimin ‘liposuction’ yani ‘yağ aldırma operasyonu’ olduğunu, yaz öncesi çok iyi sonuçlar elde edildiğ...

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, istenmeyen yağ dokularından kurtulmak için en doğru seçimin ‘liposuction’ yani ‘yağ aldırma operasyonu’ olduğunu, yaz öncesi çok iyi sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Opr. Dr. Nazmi Bayçın, yağlardan kurtulmak için en kesin yöntem olan ‘liposuction’ hakkında açıklamalarda bulundu. Liposuction operasyonlarının neden gerekli olduğu ile ilgili bilgi veren Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Bize atalarımızdan genetik bir miras olan vücudumuz beklenti ve isteklerimizden çok farklı bir görünümde olabiliyor. Kendi vücudunun mevcut şeklinden rahatsız olmayan insan sayısı çok azdır. Birçok insan vücutlarının çeşitli bölümlerinden rahatsızlık duyar. Karın ya da basen bölgesinde depolanmış bulunan fazla yağlardan, kalın dizlerinden ya da kalçalarından şikayetçi oldukça fazla sayıda kadın mevcuttur. Bununla birlikte fazla olarak depolanmış yağları göbek çevresini bir can simidi gibi çevreleyen oldukça fazla sayıda da erkek vardır. Bu insanların birçoğu yıllarca farklı diyetler ve sportif aktiviteler deneseler de bu bölgesel yağlardan kurtulamazlar. Hatta kilolu olmasalar da vücutlarında orantısız görüntüler ortaya çıkabilir. Vücudunuzda spor ve diyetle ciddi anlamda kilo verseniz de bazı bölgelerde bulunan yağlar asla erimezler. Sadece kilo vererek bazı bölgelerde yerleşik olarak depolanmış bu yağlardan kurtulmak neredeyse imkansızdır. İşte bu yağ dokularından kurtulmak için yapacağınız en doğru seçim ‘liposuction’ yani ‘yağ aldırma operasyonu’ olacaktır” dedi.

LIPOSUCTION AMELİYATI

Kimlerin bu ameliyat için uygun olduğunu anlatan Dr. Nazmi Bayçın, “Her şeyden önce unutmamak gerekir ki liposuction bir kilo vermek uygulaması değildir. Bölgesel olarak vücuttaki fazla yağların alındığı bir vücut şekillendirme operasyonu olduğunun her zaman bilincinde olarak bu operasyonu istemek gerekir. Tabii burada ilk şart sağlıklı bir birey olmaktır. Kilolu olmadığı halde vücudunun belirli yerlerinde depolanmış fazla yağlar olan insanlar bu operasyon için un uygun adaylardır. Kilo vermek amacıyla liposuction yaptırmak isteyen insanlar bu operasyon için doğru kişiler değildir. Ayrıca sık sık kilo alıp veren insanlar da lokal olarak birikip vücut şeklinde bozukluk meydana getiren yağ dokularının yeterli miktarının alınması ile vücudunuzun şekli ciddi bir düzelmeye kavuşur. Lİposuction ameliyatlarında deri altındaki yağ dokusu alındığı için deri mevcut elastikiyeti ile tekrar içine doğru çekip gerilerek oluşan genişlemeyi yok eder ve tekrar eski gergin haline döner. Tabii bu ilerleyen yaşlarda zor olur. Çünkü 45 yaşından sonra deri elastikiyetini kaybetmeye başlar. Böyle durumlarda da liposuction ameliyatlarından sonra deride sarkmalar oluşabilir. Bunu önlemek için başka uygulamalar seçilebilir. Bu nedenle liposuction öncesi yaşınız ve derinizin elastikiyeti de önemlidir. Bu ameliyat için doğru hasta ve doğru teknik seçildiğinde mükemmel sonuçlar ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.

LIPOSUCTION AMELİYATI İÇİN EN UYGUN DÖNEM

Bayçın, liposuction ameliyatı için en uygun dönemin bahar ayları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Liposuction ameliyatları her dönemde yapılabilir. İdeal dönem talep eden insanın yaşına ve mevcut durumuna göre değişecektir. Ancak insanlar ağırlıklı olarak yaz aylarında daha iyi görünmek istedikleri için yaza vücutlarının daha şekilli girmesini isterler. Böyle bir durumda ise iyileşme dönemlerini de dikkate alarak sonbahar ve kış aylarında yapılması en uygun seçim olacaktır. Mevcut operasyon yaz öncesi nisan ve mayıs aylarında bile gerçekleştirilse çok iyi sonuçlar elde edilir. Bu nedenle yaz öncesi son dönem olarak mayıs ayı dikkate alınabilir. Birkaç haftadan itibaren vücut şekli tam oturmasa bile şişlikler ve morluklar gideceği için yazın rahat edilebilir. Eğer sadece yaz aylarında bu operasyon için zaman ayırabiliyorsanız güneş altında kalmamak ve yaz sıcağında korse takmak şartıyla bu operasyonu yazın da yaptırabilirsiniz.”

LIPOSUCTION AMELİYATI İLE KALICI ÇÖZÜMLER

Liposuction ameliyatlarını sağladığı çözümlerin kalıcılığı olduğunu vurgulayan Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Bölgesel fazla yağlar dediğimizde aslında birçok sportif faaliyet ve diyetlere rağmen erimeyen yağları kast ederiz. Bu yağlardan artık kurtulamayacağımızı düşündüğümüzde en kalıcı çözüm yolu liposuction olacaktır. Vücuttaki yağ hücreleri 9-10 yaşından sonra çoğalmazlar. Sayıları sabittir. Sadece depoladıkları yağ miktarı azalır ya da artar. Liposuction ameliyatları ile fazlalıkların oluştuğu bölgedeki yağ hücrelerinin büyük bir bölümü alınır. Yani artık bu hücreler orada yağ depolayamazlar ve yerlerine yeni hücreler üremez. Ameliyattan sonra kilo alınsa bile tüm vücut ne kadar kilo alıyorsa bu bölge de sadece o kadar kilo alır. Bölgesel bir yağlanma meydana gelmez. Bu nedenle de vücudunuzda şekil bozuklukları ortaya çıkmaz” şeklinde konuştu.

İYİLEŞME SÜRECİ

Ameliyat sonrası iyileşme döneminin ortalama 3 ay olduğunu dile getiren Dr. Bayçın, şöyle devam etti:

“Ameliyat sonrasında yağların alındığı bölgede şişlik ve morarmalar oluşur. Ameliyat bölgesindeki şişlikler nedeniyle hiç yağ alınmamış gibi durur. Ancak meraklanmayın şişlikler 15-20 gün içinde iyice inmeye başlar. Böylece vücut hatlarınız da ortaya çıkmaya başlar. Oluşan morlukların geçmesi de ameliyattan sonraki 10-15 günü bulur. İlk 4 hafta korse ya da sıkı çorap giymeniz dokuların oturması ve şekillenmesi açısından gereklidir. Tam olarak vücudunuzun şekillenmesinin tamamlanması ise 3 ayı bulacaktır. Ayrıca deniz ve havuz sezonu yaklaştığı için belirtmek gerekir ki; ameliyat sırasında yağların alınması amacıyla açılan deliklerin iyileşmesi için gereken 15 günlük süreden sonra havuza ya da denize de girebilirsiniz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.