Yaz Tatilinde Diş Problemleriyle Tadınız Kaçmasın

Yaz Tatilinde Diş Problemleriyle Tadınız Kaçmasın

“Yaz tatilinde diş problemleriyle tadınız kaçmasın” diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Periodontoloji Ana Bili Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Karadu...

“Yaz tatilinde diş problemleriyle tadınız kaçmasın” diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Periodontoloji Ana Bili Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, stresli ve yoğun geçen günlerin ardından beklenen yaz tatili planlarının zamansız gelen diş ağrısıyla bozulmasını önlemek için tavsiyelerde bulundu.

“Eğer sık olarak diş veya diş eti problemi yaşıyorsanız tatile gitmeden en az 2 hafta önce diş hekiminize giderek genel bir kontrol yaptırmanız faydalı olabilir” diyen Karaduman, diş hekiminin tatilde sorun yaratabilecek problemleri tespit ederek geçici de olsa çözümler üretebileceğini söyledi.

“Günlük olarak kullandığınız tüm ağız hijyeni ürünlerinizi, yani diş fırçası, diş macunu, diş ipi, ara yüz fırçası ve varsa ağız duşunuzu tatilde mutlaka yanınızda götürün” önerisinde bulunan Karaduman sözlerine şöyle devam etti:

“Günlük ağız bakımınıza tatilde de ara vermeden devam edin. Günde 2 kere diş fırçalamayı ve ara yüz temizliği yapmayı ihmal etmeyin. Tatile gittiğiniz yerlerde bilmediğiniz gıdalar tüketmeyin, özellikle yapışkan gıdalardan uzak durun. Dişiniz veya dolgunuz tatilde kırılırsa ya da tatilde diş ağrınız tutarsa, en kısa zamanda bir diş hekimine başvurun. Hekiminiz gerekli gördüğü halde antibiyotik veya ağrı kesici kullanmanızı önerebilir. Ancak diş hekimine gidene kadar ağzınızı ılık suyla çalkalamak ve dişinizi temiz tutmak faydalı olacaktır. Dişinizin üzerinde gıda artıkları birikirse ağrınız daha da artabilir, dolayısıyla diş fırçalamayı ve hatta diş ipi kullanmayı ihmal etmeyin. Asla ağrıyan dişinizin üzerine veya etrafına aspirin ya da ağrı kesici koymayın, diş etinizde ve ağız içinde ciddi yaralara yol açabilirsiniz. Ağrıyan dişinizi ya da kırılan dolgunuzu sakız vb. bir madde ile asla kapatmayın, apseli dişlerde durumun daha da kötüleşmesine yol açabilirsiniz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.