Yeni evlenen çifte nikah kaydı şoku

Yeni evlenen çifte nikah kaydı şoku

Karacasu Belediyesi'nde evlenen bir çift, 20 gün sonra nüfus cüzdanlarını yenilemek üzere gittikleri Karacasu Nüfus Müdürlüğü'nde, nikah memuru dosyayı göndermediği için nikahlarının resmileşmediğini öğrendi.

Sürücü kursunda direksiyon eğitmeni Deniz Akkan ve Safiye Uytun, 1 yıllık arkadaşlıkları ardından, geçen 18 Temmuz'da, Karacasu Belediyesi Nikah Salonu'nda, şahitlerin huzurunda evlendi. 9 Ağustos olarak belirledikleri düğünleri için de hazırlık yapan çift, o gün nüfus cüzdanlarını yenilemek ve medeni durumlarını değiştirtmek için Karacasu Nüfus Müdürlüğü'ne başvurdu. Ancak görevliler, bilgisayar ortamında çiftin dosyalarına ulaşamadı. Çiftin evliliğinin henüz resmileşmediği ortaya çıktı.

Nüfus Müdürlüğü personellerinin ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını söylediklerini dile getiren Deniz Akkan, yasal yollara başvuracaklarını kaydetti. Yapılan incelemelerin ardından Karacasu Belediyesi çiftin Karacasu'da evlendiğini kabul ederken, nikah sonrası Nüfus Müdürlüğü'ne gönderilmesi gereken dosyanın gönderilmediği ortaya çıktı. Dosyanın akıbetini bilmediklerini belirten Deniz Akkan, "O tarihlerde evlenen herkesin dosyası gönderilmiş, bizimki nasıl gönderilmiyor? Bizimki nasıl unutuluyor? Oradaki memurları ne kadar suçlayabiliriz bilemiyorum. Belediyedeki memurların bilerek yapacaklarına inanmıyorum. Kanuni haklarımızı da arayacağız" dedi.

"BEN 20 GÜN İÇİNDE ÖLSEYDİM NE OLACAKTI?"

Evlilik cüzdanı dışında evli olduklarına dair hiçbir resmi belge olmadığını ifade eden Deniz Akkan, "Ben bu 20 gün içinde ölseydim, benim eşim bekar mı olacaktı? Ya da eşim benim kanuni haklarımdan yararlanamayacak mıydı? Hiç evlenmemiş mi görünecekti? Bunun cevabını bilmiyoruz. Evlilik cüzdanı dışında resmiyette hiçbir şey görünmüyor. Nüfus cüzdanımızı değiştirmeye gitmesek böyle bir durumdan haberdar olamayacaktık" diye konuştu.

KAYNAK: DHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.