Yenipazar 'Proje Destekli' eğitime geçiyor

Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) sunduğu ‘Yenipazar Proje Destekli Eğitime Geçiyor’ projesi kabul edildi.

Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün GEKA’ya sunmuş olduğu ‘Yenipazar Proje Destekli Eğitim Sistemine Geçiyor’ projesi kapsamında, projelendirme ve planlama faaliyetlerine katkı sağlayacak soyut fikirleri, olanakları çerçevesinde maksimum kapasiteyle somut kılacak bir faaliyet planlamaktadır. Bu kapsamda ilçemizde yönetici ve öğretmenlerimizden oluşan 25 kişilik bir gruba eğitim aldırılması planlanmıştır. Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın yeterli bilgi birikimi olmasına rağmen bunları proje döngüsü üzerine dökememelerinden dolayı birçok yararlı fikir de yitip gitmektedir. Durum analizinin nasıl yapılacağı, ihtiyacın belirlenmesi, fikir üretilmesi ve bunun birbiri ardına gelen basamaklar halinde uygulamaya konulması için bu eğitimlerin aldırılması da önem arz etmiştir. Ayrıca üzerinde çalışılan projenin iyi - sürdürülebilir bir plan-takip ve doğrulama aşamalarında bulunmamasından dolayı da hedeflenen doğrultuda geri bildirim alınamamasına bunun sonucunda da zaman kaybı ve motivasyon düşüklüğüne sebep olduğu gözlenmiştir” denildi.

“BÖLGEMİZİ EĞİTİMDE KALKINDIRACAĞIZ”

Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmet verdiği bölgeyi eğitim noktasında kalkındırmak ve belli bir seviyenin üzerine taşımak istediği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi: “Bu kapsamda Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak GEKA’yla işbirliğine gidilmiştir. Bu kapsamda müdürlüğümüzle koordineli bir şekilde etkileşim içinde çalışan her kurum, kuruluş, öğrenciler, veliler ve Yenipazar halkı eğitim açısından uygulanacak her projede fazlasıyla bu teknik destek faaliyetimiz kapsamında verilecek eğitimin sonucundan ve kazanımlarından olumlu yönde etkilenmesi hedeflenmektedir. Bu eğitimlerin sonucunda da AB uyum süreci içinde yazılan projelere destek açısından fırsatlarda artış, uzun vadede eğitim artışı, ilçemiz proje ekibinin hazırladığı ve ajanslara sunduğu projelerde artış sağlanması beklenmektedir”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.