Yenipazarlı Mustafa Amca anlattı

Yenipazarlı Mustafa Amca anlattı

Yenipazar'ın Hacıköseler Mahallesinde yaşayan Mustafa Çelen(78), 1967 yılında öldürdüğü ikisi hamile dokuz kişi için girdiği cezaevinden 17 sene sonra Ecevit affıyla tahliye oldu.

Yenipazar'ın Hacıköseler Mahallesi'nde yaşayan 78 yaşındaki Mustafa Çelen, bundan 51 yıl önce işlediği cinayeti anlattı. 1967 yılında dayısının kızı Melek Çelikoğlu'nu kaçıran Çelen, dayısı Kamil Çelikoğlu'nun "Dönün, düğününüzü yapalım. Kızım evden gelin olarak çıksın" demesi üzerine Hacıköseler'e dönerek Melek'i dayısının evine bıraktı. O sırada hamile olan Melek Çelikoğlu'nun ağabeyi Rafet Çelikoğlu tarafından dayak yediğini duyan Çelen, tabancayla dayısının evine gitti.

"HAKKINI HELAL ET MELEK"

Evde bulunan Rafet'e ateş ettikten sonra Melek'in önüne geçtiğini söyleyen Çelen, "Melek önümde durup 'Yapma' dedi. 'Hakkını helal et Melek' deyip onu da vurdum. Evde bulunan yengem Emir Ayşe'yi ve dayımın çocukları Gülsüm, Mürüvvet, Hayrullah, Kamil ve Abidin'i de öldürdükten sonra o dönemde değirmende çalışan dayımın yanına gidip ona da ateş ettim" dedi. Cinayetten sonra yedi gün saklandığını belirten Çelen, "Dayımın ailesinden bir tek o dönemde askerde olan Muhammet kaldı. O da olaydan sonra köye hiç gelmedi" dedi.

AFLA ÇIKTI, KÖYÜN AZASI OLDU

Yedi gün sonra teslim olan Çelen, kaldığı Aydın, İstanbul ve Şanlıurfa Kapalı Cezaevlerinden 17 sene sonra Ecevit affıyla tahliye oldu. Cezaevinden çıktıktan sonra Hacıköseler'e döndüğünü ve hiç evlenmediğini belirten Çelen, "Köye döndüğümde hiç kimse beni yadırgamadı. Köylüyle birlikte köyümüz için uğraştık. 10 sene de köyde azalık yaptım. O olayı hiçbir zaman unutamadım. Bir daha da ne yuva kurmak ne de çocuk sahibi olmak istedim" diye konuştu.

İDAM OLUYORDU, AF ÇIKTI

Affın sadece belirli suçlar için çıkmasının doğru olmayacağını belirten Çelen, "Benim cezaevinde kaldığım dönemde idam vardı. İdam olacağım dönemde af çıktı. Çıktıktan sonra etrafımdaki insanlara faydalı olmak için uğraştım. Bu nedenle affın çıkmasının faydalı olacağını savunuyorum. Fakat bu ülkede af çıkacaksa belirli suçlar için değil genel af olmalı" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum