Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası Hizmete Açıldı

Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası Hizmete Açıldı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde inşaatı tamamlanan Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.Yerköy Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen açılış törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıc...

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde inşaatı tamamlanan Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yerköy Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen açılış törenine Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıc,ı Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, güven dolu bir ortam, huzur, emniyet, asayiş milletimiz için çok önemli olduğunu belirterek, “Bugün hep beraber açılışını yapacağımız teşkilatta milletimiz geleceği açısından o kadar değerli kurumlarımızdan, teşkilatlarımızdan bir tanesi. Emniyet teşkilatımız gerçekten 170 yıldır hukukun üstünlüğü ilkesinin hayata geçirilmesinde, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin açılmasında ülkemizin sosyal, ekonomik kalkınmasının devam ettirilebilmesinde çok büyük katkılarda bulundu ve gerçekten de bulunmaya da devam ediyor” dedi.

Lekesiz, “Memnuniyetle belirtmek isterim ki üç yüz bine yaklaşan personeliyle emniyet teşkilatımız dünyanın gidiş hattının farkındadır. Dünyanın ne yöne gittiğini, ulusal düzeyde gelişmeler olduğunu yakından takip edip gelecek yönetimi diye bileceğimiz bir anlayışla emniyet teşkilatı ülkemizin daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe yürüye bilmesi için üzerine düşen sorumluluğu layıki ile yerine getirmeye tüm personeli ile çalışmaktadır. Trafikten, terörle mücadeleye kadar, çocuklarımızı zehirlemeye çalışan uyuşturucu tacirlerinden, organize suç şebekelerine kadar bunların hepsini yakından takip edip gereğini yapmaktadır. Ülkemizdeki huzuru, esenliği, güvenliği, asayişi, doğrudan veya dolaylı etkileyen tüm değişkenler emniyet teşkilatımız tarafından takip edilmekte, analiz edilmekte, bunların bugüne ve yarınlara nasıl yansıyacağı ilişkin çalışmalar yapılmakta ve insanımızın daha huzur ve güven ortamında yaşaya bilmesi için 24 saat esasına dayalı olarak emniyet teşkilatı üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışmaktadır” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Emniyet, her şeyin başı olduğunu belirterek, “. Emniyet olmazsa hiç bir şeyin kıymeti olmaz. Türkiye’nin hemen yanı başında dört yıldır devam eden bir iç savaş var Suriye. 910 kilometre sınırımız var orada dünyanın en zengini olsanız bir kıymeti var mı, en güçlüsü olsanız bir kıymeti var mı? Her şeyiniz ne ararsanız olsa bir eliniz yağda bir eliniz balda olacak şekilde imakanınız olsa bir kıymeti var mı? Hiçbir kıymeti yok rahat bir uyku uyuma şansınız yok. Eşinizi çocuklarınızı, torunlarınızı, yakınlarınızı kendinizi koruma şansınız yok, onun için güvenlik olmazsa, huzur olmazsa barış olmazsa, istikrar olmazsa insanın sahip olduğu haklarında, insanın sahip olduğu hürriyetinde, insanın sahip olduğu imkanlarında bir kıymeti yoktur. Eğer bugün biz Türkiye’de huzur içinde yaşıyorsak, güvenlik içerisinde yaşıyorsak, barış içerisinde yaşıyorsak elbette Türkiye’nin siyasi istikrarının güçlü iktidarının önemi büyük ama bir o kadar güvenlik birimlerimizin, emniyet teşkilatımızın, askeriyemizin ve istihbarat örgütlerimizin yaptıkları can siperhane ve fedakarhane görevleri de kıymeti de büyüktür. Emniyet müdürlüğü binamızın ilçemize emniyetimize ve ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü binası açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.