Yeşilay Nazilli Temsilciliği, Şubeleşme Yolunda

Yeşilay Nazilli Temsilciliği, Şubeleşme Yolunda

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Nazilli Temsilciliği, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak hem haftayı kutladı hem de temsilciliğin yakında şube olacağını duyurdu.

Yeşilay’ın tarihi köklü bir cemiyettir olduğunu ifade eden Yeşilay Nazilli Temsilcisi Kasım Metin; “Kuruluşuna bakacak olursak Birinci Dünya Savaşı sonunda, bütün yurdun işgal edilmiş olmasına rağmen, milletimizde istiklal ve mücadele azminin sönmediğini gören düşman; top ve tüfekle yenemediği Türk varlığını içten çökertmek için alkol ve uyuşturucu maddelere başvurmuştu. Limanlarımıza uğrayan düşman gemileri, beraberinde getirdiği yığın yığın içkileri indiriyor ve bunlar el altından halkımıza ve bilhassa yurt savunmasının en önemli unsuru olan gençlerimize ulaştırılıyordu. Kısa zamanda içki ve uyuşturucu madde alışkanlığı bir salgın halini almaya yüz tutmuştu. İşte bu faciayı görüp, işin önemini kavrayan vatansever aydınlardan Ord.Prof.Dr. Mazhar Osman Bey ve arkadaşları Şeyh’ül-İslam Haydarizâde İbrahim Efendi’nin teşvik ve himayesinde halkı ve gençliği uyarmak ve bu yolda mücadele etmek için 5 Mart 1920 tarihinde merkezi İstanbul’da olmak üzere ‘Hilâl-i Ahdar’ adıyla cemiyetin temellerini attılar. Daha sonraları, cemiyet ilk önce ‘Yeşil Hilal’ ve sonra da ‘Yeşilay’ isimlerini kullanmıştır. Cemiyetin şimdiki yasal adı ise ‘Türkiye Yeşilay Cemiyeti’dir” dedi.

‘İNSAN İÇİN SAĞLIK ÖNEMLİDİR’

Ülkemizde maalesef alkol ve sigara kullanımı hatta uyuşturucu kullanımı küçük yaşlara inmiş bulunmaktadır diyen Kasım Metin; “Maalesef Nazilli’mizde okulların çıkışlarında öğrencilerimiz sigara içmektedir. Nazilli’de trafik kazalarının büyük bir bölümü alkollü araç kullanan kişilerden gelmekte, araçlarda bir çok içki şişeleri çıkmaktadır. Eğitim ve bilgilendirmelerle bunları aşacağımıza inanıyoruz. Yeşilay gönüllüleri olarak ‘Sevgi ve bilgiyi’ yan yana koyarsak gençlerimiz sigara ve alkolle yan yana gelmez. Yeşilay olarak, spor yapmanın avantajını önemsiyoruz. Sporla sigara ve alkol birlikte olmaz. Her işi yaparken insan önemlidir. İnsan için sağlık önemlidir. Sağlıklı insanın hayatında kötü alışkanlıklar yoktur. Yeşilay olarak bizler temiz hava, temiz düşünce, temiz duygular istiyoruz. Madde bağımlılığının önlenmesi konusunda çalışmalarımız aralıksız sürmektedir, madde bağımlılığına yol açan ürünleri üretenlerin bizzat hasmıyız” dedi.

‘BAĞIMLILIKLARDAN UZAK BİR NAZİLLİ İSTİYORUZ’

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin şuan Nazilli’de Temsilcilik olarak temsil edildiğini ama yakında şubeleşme çalışmalarının sona ererek şube aracılığıyla Nazillileri bilinçlendireceklerini ifade den Nazilli Yeşilay Temsilcisi Kasım Metin, şuan Yeşilay Nazilli gönüllüsü Mehmet Arıcıoğlu ile dergi ve broşürlerle Nazillilileri bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti. 10 yıl sonra bağımlılıklardan uzak bambaşka bir Nazilli olması için temsilciliğimizi geliştirerek Nazilli’de Cemiyetimizin Şubesini açmak istiyoruz diyen Metin; “Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Hedeflerimiz arasında hayır demeyi bilen, özgüvene sahip, bağımlılık döngüsünün farkında, Sağlıklı yaşamayı seven insanlar yetiştirmek vardır. Bu çalışmalarla ilgili Nazilli’de şubemizi açarak Yeşilay gönüllüleriyle insanlara yardımcı olmak istiyoruz. Tüm kurumlarla halkımızla el ele Nazilli’mizde bu sorunu aşacağız” ifadelerini kullandı.

Yeşilay Nazilli Temsilciliği, Şubeleşme Yolunda

Yeşilay Nazilli Temsilciliği, Şubeleşme Yolunda

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.