Yeşilçam'ın usta komedyeni Kemal Sunal, yaşasaydı bugün 72 yaşında olacaktı

Yeşilçam'ın usta komedyeni Kemal Sunal, yaşasaydı bugün 72 yaşında olacaktı

Hababam Sınıfı, Kibar Feyzo, Tosun Paşa, Kapıcılar Kralı, Süt Kardeşler, Çöpçüler Kralı, Garip, Köyden İndim Şehire, İnek Şaban gibi onlarca filme imzasını atmış olan usta sanatçı Kemal Sunal'ın bugün doğum günü.

refju_1478859526_0069.jpg

Ölümünün üzerinden 16 yıl geçse de sevenleri onu hiçbir zaman unutmadı.
Usta sanatçının oğlu Ali Sunal, "İyi ki doğdun güzel adam melek adam iyi ki geldin bu dünyaya iyi ki seni tanıdık senden temizliği saflığı öğrendik iyi ki canım oldun babam oldun canım babam oldun iyi ki dokunabildim sarılıp öpebildim dizlerinde uyuyabildim iyi ki vardın varsın hep varolacaksın iyi ki..." notuyla çocukluk yıllarına ait bir fotoğraf paylaştı.

kml-001.png


O İDDİA YİNE GÜNDEMDE

Her yıl olduğu gibi bu sene de Yeşilçam’ın usta komedyeni Kemal Sunal’ın doğum gününün 11 Kasım değil, 10 Kasım olduğu iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Sunal’ın "Aslen 10 Kasım doğumluyum. Ama Atatürk'ün vefat ettiği günde doğum günü kutlayamam, sevinemem, gülemem. 11 Kasım doğum günümdür" dediği iddia edilmeye devam ediyor.

ksdyd_1478859913_0329.jpg


KEMAL SUNAL'IN HAYAT HİKAYESİ

Kemal Sunal, 11 Kasım 1944 yılında İstanbul da dünyaya geldi. Aslen Malatya'lı olan sanatçının annesi Saime Hanım babası ise Mustafa Bey'dir.

Kendisinden küçük Cengiz ve Cemil adında iki erkek kardeşi daha vardır. Okul hayatına Mimar Sinan İlkokulunda başlayarak Vefa Lisesi nden mezun olmuştur. Dar gelirli bir ailede büyüyen Sunal, yaramaz ama mutlu bir çocukluk geçirmiştir. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm ünde Üniversite öğrenimine başlayan Sunal, 12 Eylül döneminde öğrenimini yarım bırakmak zorunda kalmıştır.

1990 yılından sonra, çevirdiği filmler televizyon ekranlarında kesintisiz olarak yayınlanmaya başlasa da bu yayınlardan hiçbir ücret almamıştır. 12 Eylül döneminde yarım bıraktığı okuluna devam eden Sunal, okulunu da 1995 yılında bitirerek diplomasını almıştır. Daha sonra Yüksek Lisan yapan Sunal, Yüksek Lisansı sırasında Tez olarak hazırladığı Tv ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü adlı tezini de kitaplaştırarak sevenlerinin beğenisine sunmuştur. Yüksek Lisans tezinde, kendi filmlerinin yansıttıklarının sosyolojik incelemesini yapmıştır.

vp6hk_1478859935_276.jpg

Hayatı boyunca tiyatro oyunları hariç toplam 82 sinema filminde rol alan Sunal, son filmi olan Balalayka’nın çekimleri için Trabzon a giderken kalp krizi sonucu 3 Temmuz 2000 de 56 yaşında hayatını kaybetmiştir.

habertürk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.