Yeşilyurt MYO 4. Mezunlarını Verdi

Yeşilyurt MYO 4. Mezunlarını Verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu (MYO) 4. mezunlarını verdi.Okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof....

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu (MYO) 4. mezunlarını verdi.

Okulun bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Muhammet Dervişoğlu, Yeşilyurt Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Yeşilyurt, öğretim görevlileri, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı. Mezuniyet töreninde, dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

“OMÜ DÜNYADA MARKA HALİNE GELDİ”

Bugünün 2 yıllık emeklerinin karşılığının alındığı gün olduğunu belirten OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi 2015 yılı itibariyle kuruluşunun 40. yılını kutluyor. Öğrenci sayısı 52 binlere ulaşmış, uluslararasısılaşmada sadece Türkiye’de değil, dünyada marka haline gelmiş üniversitelerimizden birisidir. Sizler ne kadar heyecanlıysanız, öğrencileri yetiştiren herkes de en az onlar kadar heyecanlı ve gururlu. Ama ben de bir anne olarak en başta bugünün mimarı olan velileri ve aileleri tebrik ediyorum. Gözünüz aydın, bir yükü sırtınızdan attınız. Buradan gençlere sesleniyorum. Yolunuz yeni başlıyor. Benim size temennim Rabbim güzel yazılar yazsın, şansınız bol olsun, nasibiniz çok olsun, yolunuz açık olsun” dedi.

200 MEZUN VERDİ

Mezuniyet töreninde konuşan Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Muhammet Dervişoğlu, “Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu’nun diğer meslek yüksek okullarından çok önemli bir farkı vardır. Üniversite-sanayi işbirliği ile Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulmuş, pratiği yüksek hedefli bir okuldur. Bu okulda elektrik, elektronik, kimyasal teknolojiler, otomotiv ve endüstriyel kalıpçılık olarak 5 bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerde yaklaşık bin 200 öğrencimiz vardır. Yeni bölümler olarak da bu yıl içerisinde okulumuza dahil olacaktır. Yaklaşık 25 civarında öğretim üyemiz ve görevlimizle genç bir kadro ile bu sizin bize emanet ettiğiniz öğrencileri 2 yıl süresince uygulamalı olarak yetiştirmeye çalıştık. Eğitim kadromuz teknik ve diğer donanımlar bakımında bir araya getirilmesi zor bir kadrodur. Kendileri sadece eğitimde değil, projeler konusunda da güzel projelere imza atmaktadırlar” şeklinde konuştu.

Mezuniyet töreni kep atma merasiminin ardından son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.