Yeşilyurt, Sporda Geleceğe Umutla Bakıyor

Yeşilyurt, Sporda Geleceğe Umutla Bakıyor

Yeşilyurt Belediyesi Yeşilyurt Spor Kulübü çeşitli spor dallarında takımlarını oluşturarak çeşitli branşlardaki yelpazesini genişletiyor. Taekwondo, Güreş ve Masa Tenisi sporcuları il müsabakaları ve...

Yeşilyurt Belediyesi Yeşilyurt Spor Kulübü çeşitli spor dallarında takımlarını oluşturarak çeşitli branşlardaki yelpazesini genişletiyor. Taekwondo, Güreş ve Masa Tenisi sporcuları il müsabakaları ve Türkiye şampiyonalarına hazırlanıyor.

Malatya Battalgazi Spor Salonunda yapılan 2001 Doğumlu Minikler Güreş Müsabakasında, güreşin gelecekteki yıldızları ter döktüler. Yeşilyurt Belediyesi Güreş Kulübü Başkanı ve Malatyaspor Güreş Kulübü Hocası nezaretinde başarılı maçlar çıkaran güreşçiler, grekomen dalında 29-32 Kiloda Mert Can Özyavuz, 35 Kiloda Haktan Emre Çivdi, 85 Kiloda Mehmet Koşar birinci olurken, 35 Kiloda Kadir Taş, 59 Kiloda Murat Yapan ikinci oldu.

Serbest Branşta, 35 kiloda Kadir Taş, 47 Kiloda Ömer Faruk Değirmenci birinci olurken, 53 Kiloda İshak Yaban, 55 Kiloda Emrullah Yılan ikinci oldu. 59 Kiloda Murat Yaban ve 46 Kiloda Nevzat Karataş üçüncü oldu.

Ayrıca Kayseri’de yapılan 2002-2003 Doğumlular Türkiye Şampiyonasında 38 Kiloda Bilal Aslan Türkiye beşincisi oldu.

Manisa’da yapılan Türkiye Şampiyonasında ise 35 Kiloda Yusuf Kenan Türkiye yedincisi oldu.

Yeşilyurt Spor Kulübü Masa Tenisi branşına da hızlı girdi. Antrenör Orhan Altay ve Vahap Şahin Yaman nezaretinde çalışmalarına devam eden masa tenisi takımı, Yakınca Spor Salonunda haftanın dört günü çalışmalarına devam ediyor. Minik Kızlar, Minik Erkekler, Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler ve Büyükler kategorilerinde toplam 35 sporcu ile çalışmalarına devam eden ekip 2015-2016 sezonuna iddialı girmek istiyor. Mayıs ayı sonunda yapılacak olan 2. Lige terfi müsabakalarına katılmayı ve burdan üst lige çıkmayı hedefleyen masa tenisi sporcuları çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Masa Tenisi branşında beş aydan beri alt yapı çalışmalarına hız veren Yeşilyurt Spor Kulübü hem ilde hem de bölgede önemli başarılara imza atmak istiyor.

Yeşilyurt Belediyesinin spora ve sporcuya verdiği destekler kapsamında Yeşilyurt Spor Kulübünün minik taekvondocuları il müsabakalarına ve Marmaris’te yapılacak Türkiye şampiyonasına hazırlanarak büyük başarıları ilimize getirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.