Yılın Ahisi Valinin Makam Aracında

Yılın Ahisi Valinin Makam Aracında

Tokat’ta yılın ahisi seçilen fener ustası 64 yaşındaki Saddullah Turacı, programa giderken Vali Cevdet Can’ın daveti üzerine makam aracına bindi.Tokat’ta ahilik haftası kutlamalarında ilkler yaşandı....

Tokat’ta yılın ahisi seçilen fener ustası 64 yaşındaki Saddullah Turacı, programa giderken Vali Cevdet Can’ın daveti üzerine makam aracına bindi.

Tokat’ta ahilik haftası kutlamalarında ilkler yaşandı. Vali Cevdet Can, Ahilik Haftası dolayısı ile her yıl yapılan makam ziyaretlerini iptal etti. Makam ziyareti yerine Tokat protokolü esnafların ayağına giderek iş yerlerinde ziyaret ederek sohbet etti. Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Esnaf Oda ve Kooperatif Başkanları esnaf ziyaretlerinin arından Ahi Muhyiddin Zaviyesi’ni ziyaret ederek dua etti. Vali Can, Ahilik Haftası dolayısı ile esnaf heyetinin makam ziyareti programları değiştirdiklerini ifade ederek, “Bizim bugün esnafı ziyaret etmemiz gerekir, esnaf günün de esnaf ziyaret edilir. Dolayısı ile birlikte esnafları ziyaret ederek türbede dua ettik” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise Ahiliği yaşatmaktan gurur duyduklarını söyledi. Halen ahilik teşkilatının yaşatılıyor olmasının önemli olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, “Biz esnaflarımız ve yereldeki insanlarımızla şehir, ülke olarak kalkınabiliriz. Ne kadar esnafımız güçlenir, Ahilerimiz yaşatılır, bu meslekler yaşatılırsa, geleceğimiz o kadar iyi inşa edebiliriz” diye konuştu. Yılın Ahisi seçilen Saddullah Turacı ise kendisini yılın ahisi seçenlere teşekkür etti.

TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, her yıl bu etkinlikleri geliştirerek, kaybolmaya yüz tutmuş ustaların eserlerini sergilemeyi hedeflediklerini kaydetti. Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan da Ahilik haftalarını sadece kutlamadan ibaret değil, ahiliği anlayıp, yaşayıp tatbik eder hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

YILIN AHİSİ MAKAM ARACINDA

Daha sonra heyet Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan Ahilik Pilavı ikramı programına geçerken, Vali Can yılın ahisi seçilen Saddullah Turacı’yı makam aracına davet etti. Turacı, makam aracında Vali Can ile Başkan Eroğlu’nun arasına oturarak tören alanına geçti. Mehteran ve halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı törende yılın ahisi seçilen esnafa çeşitli ödüller takdim edilerek ahilik kaftanı giydirildi. Uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara kavurma ve pilav ile ayran ikram edildi. İzdiham yaşanmaması için 5 kişilik yemek 3 ayrı noktadan vatandaşlara dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.