Yorgunluktan Sigarayı Ağzında Unuttu!

Yorgunluktan Sigarayı Ağzında Unuttu!

Nazilli'de 7. Kültür, Sanat ve Edebiyat festivaline katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, konferans sonrasında kitaplarını imzalarken yorgunluktan sigarasını ağzında unuttu!

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Nazilli'de katıldığı 7. düzenlenen Kültür, Sanat ve Edebiyat festivalinde Türkiye'de anayasanın uygulanmadığını iddia ederek, AK Parti hükümetini eleştirdi. Terör olaylarına karşı ülkede olağanüstü hal ve sıkı yönetimin ilan edilmesini söyleyen Kanadoğlu, anayasanın bu hakları verdiğini belirtti. Festival sonunda okuyucularının karşısında kitaplarını imzalayan Kanadoğlu ' nun, ağzındaki sigarayla imza atması da dikkatlerden kaçmadı.

Nazilli'de Kültür Sanat ve Edebiyat festivaline katılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, anayasa değişikliği çalışmaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. AK Parti hükümetini anayasanın mevcut halini kullanmaya davet eden Kanadoğlu, artan terör olaylarına karşı, olağanüstü hal ve sıkı yönetimin ilan edilmesinin anayasal hak olduğunu ifade etti.

"ANAYASA UYGULANMIYOR"

Kanadoğlu ' nun dikkat çeken konuşmasında şu ifadeler yer aldı;  "Ülkenin bu durumunda, her gün şehitlerin geldiği bir ortamda anayasa değişikliği çalışmalarını devam ettiriyorlar.  Yaygın şiddet olaylarında kimin görevi kötüye kullandığını, kimin şiddet yaptığını ve siyasi iktidarın bu olaylardan nasıl ders aldığını ortaya çıkarmadan ve sorunlardan hesabı sormadan bu soruna çare bulamazsınız. Ama başka bir nokta daha var . Anayasa bu olayın nasıl çözülebilir olacağınıda açık bir dille ortaya koymuştur. Eğer gerekiyorsa ve yaygın şiddet olayları varsa durum kötüyse olağan üstü hal ilan edin. Eğer buda yetmiyorsa sıkı yönetim ilan edin. Ama siz eğer ben bunları ilan edersem ve oy kaybederim diyorsanız, şunu iyi bilin ki dökülen her kanın sorumlularından birisi de sizsiniz. O halde oy almayi seçim kazanmayı bir tarafa bırakıp, Türkiyeyi bu sıkıntının dışına nasıl çıkar, bunun için ne yapmak lazımdır, bunu düşünmek, tartışmak ve gereken neyse onu yapmak olmalıdır. Türkiyenin en büyük sorunu bu Anayasanın gerçekte uygulanmamasıdır. Çünkü anayasada çok açık bir şekilde siyasi sorumluluk hüküm altına alınmıştır. Siyasi iktidarın  sorumluluğu Anayasanın  112. Maddesinde çok açık ve net bir şekilde gösterilmiştir. Hele hele Başbakanın ve bakanların sorumlulugu net şekilde belirlenmiştir. Hatta bakanlar kendi emirlerini yerine getirecek olan memurlardan ve işlerden de sorumludur. O halde bu nasıl ülkedir ki eğer biz adedini koyarak bugüne kadar su kadar asker polis ve korucu olarak şu kadar kişiyi kaybettik diyorsak. Eğer belirli gayeler için bazı şeylere göz yumulmuş, barikat kazılmasına, hendek kazılmasına, silah sokulmasına göz yumanlar varsa ki var. Eğer bu siyasi sorumluluk yerine getirilmediyse, bunun hesabı verilmemişse, sorulmamışsa o ülkede herşeyden önce anayasa uygulanmıyor demektir. Anayasanın uygulanmadığı bir yerde anayasa yapmaya kalkışmanın bir anlamı yoktur."

SİGARASINI AĞZINDA UNUTTU!

Konferansın ardından Belediye Meydanında hayranlarıyla buluşan Kanadoğlu, okuyularının kitaplarını imzaladı. Ağzında sigarayla okuyularının kitaplarını imzalayan ve fotoğraf çektiren Kanadoğlu'nun bu tavrı dikkatlerden kaçmadı.

HAVADİS-ÖZEL

20160401170420_img_9555.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.