Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Ek Binası Bu Yıl Hizmete Açılacak

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Ek Binası Bu Yıl Hizmete Açılacak

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ek binası bu yıl hizmete açılacak.AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Ek Bina İnşaatında incelemelerde bulunarak PMYO Müd...

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ek binası bu yıl hizmete açılacak.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu Ek Bina İnşaatında incelemelerde bulunarak PMYO Müdürü Şaban Kütükoğlu’ndan bilgi aldı. AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, polis meslek yüksek okulu ek bina inşaatının biran önce tamamlanması için bütün imkanların seferber edildiğini belirterek, “PMYO’ya yapılan ek bina ile öğrenci kapasitesinin bin kişiye çıkartılacak. İnşaatın Temmuz ayı başında teslimi yapılıp iç tefrişat çalışma başlayacak ve eğitim öğretim yılına yetiştirilecek” dedi.

Yozgat PMYO’ya yapılan 500 kişilik ek bina ile öğrenci kapasitesinin bin kişiye çıkartılacağını ifade eden Milletvekili Başer, "İnşaat çalışmaları devam eden ek bina inşaatı yüzde 90 seviyelere geldi. İnşallah Temmuz ayında inşaat tamamlanarak hizmete açılacak" dedi. AK Parti İktidarıyla birlikte Yozgat’a yapılan yatırımlarla ilin adeta şantiyeye dönüştüğünü söyleyen Milletvekili Başer, "Yozgat AK Parti ile hizmet alımına başladı ve bundan sonra da hizmet almaya devam edecek. Polis Meslek Yüksek Okulu ek binasını gezdik. Ek binada 500 kişilik derslik, 500 kişilik yatakhane, 500 kişilik spor salonu, bin kişilik yemekhane, 12 kulvarlı atış poligonu ve okul nizamiyesi bulunuyor. PMYO, sosyal kültürel ve ekonomik yönden ilimizin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. PMYO kapasite artırması ve öğrenci sayısını 500’den bine çıkarması ilimiz için çok önemlidir. Bir taraftan üniversitemiz öğrenci sayısını artırırken bir taraftan da PMYO’nun öğrenci sayısının artması ilimize büyük katkılar sağlayacaktır. Polis Meslek Yüksek Okulunun Yozgat’ta ekonomik katkısı yaklaşık yıllık 15 milyon liradır. Öğrenci ve personel sayısı arttığında bu rakam da artacaktır" diye konuştu. Milletvekili Başer, PMYO inşaatını sürdüren firma yetkilisi ile bir süre görüştü. İnşaat çalışmalarının en kısa sürede bitirilmesi gerektiğine vurgu yapan Başer, 2015-2016 eğitim öğretim dönemine ek binanın açılmasını hedeflediklerini ve bununla birlikte öğrenci alımının yapılmasını arzu ettiklerini kaydetti. Firma yetkilisi İsmail Ulus ise hava şartları nedeniyle çalışmaların yavaş gittiğini dile getirdi. Kılıç, çevre çalışmalarını tamamlamadan iç kısımları bitiremediklerine vurgu yaparak, Temmuz ayı içerisinde inşaatın tamamlanacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.