Yozgat’ta Engelli Vatandaşların Askerlik Sevinci

Yozgat’ta Engelli Vatandaşların Askerlik Sevinci

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 11 engelli, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldı.İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlen yemin törenine İl Jan...

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı’nda bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 11 engelli, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldı.

İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlen yemin törenine İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, askeri personel ve engelli yakınları katıldı. Engelliler, törende saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Türk bayrağına ellerini koyarak yemin etti.

Daha sonra engelli askerler adına konuşan Mehmet Ali Enileri, Türk milletinin gözbebeği kahraman ordusunun mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Biz engelli olduğumuz için askerlik anısı anlatanları hep dinledik, ama artık bizim de anlatacak anılarımız olduğu için çok sevinçliyiz. Bizlere bu fırsatı sağlayan tüm silahlı kuvvetleri mensuplarına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ise askerliğin sağlıklı her Türk erkeği için zorunlu olduğunu ifade ederek, "Askerlik Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlik hizmetini yapamayıp, askerlik özlemi çeken engelli vatandaşlarımıza bir gün süreli temsili askerlik yaptırma faaliyeti 2002 yılından itibaren Engelliler Haftasında icra edilmektedir. Bugün 11 kardeşimiz bu hizmeti yerine getirmek için aramızdadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşkuyla asker üniformaları giymiş kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadır" dedi.

Konuşmaların ardından engelli askerlerin terhis belgeleri verildi ve tören geçişi yapıldı. Program, engelli asker ve yakınlarına verilen yemek ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.