YSK'dan gelen red sonrası ilk kez konuştu

YSK'dan gelen red sonrası ilk kez konuştu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve 26. Dönem Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, MHP’nin Aydın’daki sandıklarda oyların yeniden sayılmasıyla ilgili itirazlarını Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) da reddetmesi üzerine açıklama yaptı.

Açıklamasında, Aydın’da karşılaştıkları direncin anlamlı olduğunun altını çizen Depboylu, “Sadece geçersiz oyların gerekçe gösterilerek tekrar oy sayımı yapılan iller mevcutken; Aydın ilimizde karşılaştığımız bu direnç manidardır” dedi.

 

“BU KADAR GEÇERSİZ OY ŞÜPHELİDİR”

Süreçle ilgili detaylı açıklama yapan Depboylu, “Malumunuz olduğu üzere, 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonucunda Aydın İlimizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak almış olduğumuz seçim sonuçlarına karşılık il genelinde tüm ilçe seçim kurullarımıza itirazlarda bulunduk. Tarafımızca ilçe seçim kurullarına sunduğumuz itirazlar belgelendirdiğimiz gerekçelere dayanmaktadır. Bazı sandıkların sonuçlarında siyasi partilerinin oy sayıları çeteleler ile uyumlu değildir. Tutanakların oy sayılarının toplamları alınırken yapılan hatalar mevcuttur. Ayrıca on beş bini aşan geçersiz oy pusulası bildirilmiştir. Aydın, eğitim düzeyi yüksek ve bilinçli bir ildir. Bu kadar çok geçersiz oy bulunması tarafımızca şüpheli bulunmuştur” dedi.

 

“27. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”

“Hakkımızı aramak üzere başvurduğumuz İl Seçim Kurulunun ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından da itirazlarımız reddedilmiştir” diyen Depboylu, “Sadece geçersiz oyların gerekçe gösterilerek tekrar oy sayımı yapılan iller mevcutken; Aydın ilimizde karşılaştığımız bu direnç manidardır. Milletvekilliği şerefli bir görevdir ve bu görevi 26. Yasama Döneminde yerine getirmekten, güzel Aydın'ımızı TBMM'de temsil etmekten büyük onur duydum. Bundan sonra da davamızın neferi olarak şahsıma verilen görevleri sürdürmeye devam edeceğim. Görevler geçici bir emanettir, Ülkücülük şerefle taşınacak bir kimliktir. Başta şahsıma milletvekilliği gibi onurlu bir görevi layık gören Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi olmak üzere; bu kutlu yolda davamız için emek veren teşkilatlarımıza, tüm Ülküdaşlarımıza ve seçimde bizlere güvenerek oylarıyla destek olan herkese gönülden teşekkür ediyorum. 27. Dönemde Aydınımızı temsil edecek Milletvekillerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.