Yüklerimizden kurtularak ilerliyoruz

Yüklerimizden kurtularak ilerliyoruz

131 No’lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, bu sezon ortaklardan 18 milyon kilogram pamuk aldıklarını, 2018 yılındaki hedeflerininse 30 milyon kilogram pamuk alımına ulaşmak olduğunu söyledi.

64 yıldır yöredeki pamuk üreticinin tek sigortası olan 131 No’lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin yoluna emin adımlarla devam ettiğini vurgulayan Başkan Özer, “Bu sezonda da piyasada yine belirleyici olarak, üreticimizin menfaatlerini doğrultusunda alım politikamızı açıkladık. Netice itibariyle ortaklarımızın ve üreticilerimizin güvenini boşa çıkarmadan, emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

“OMZUMUZDAN YÜKLERİ ATA ATA İLERLİYORUZ”

Göreve seçildiği günden bu yana, 131 No’lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin ilçedeki tarımsal kalkınmanın lokomotifi olacak bir yapıya kavuşması noktasında, canla başla mücadele vermeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Özer, “Elbette kooperatifimiz için daha yapacak çok işimiz var. 64 yıldır üreticinin sigortası olan kooperatifimizin daha vizyoner ve kurumsal yaklaşımla yönetilmesini çok önemsiyoruz. Bu önem dahilinde de ortaklarımızın ve üreticilerimizin menfaatlerini daima ön planda tutuyoruz. Omzumuzdan yükleri ata ata ilerlerken geriye dönüp baktığımızda hatrı sayılır işlere imza attığımızı artık rahatlıkla söyleyebilirim. Ortaklarımızın sezon dahilinde ayni ve nakdi kredi ihtiyaçlarını karşılamaktan tutun, ilaç ve gübre desteğine kadar, elimizden geldiğince de her konuda yanlarında olmaktan bir an dahi geri durmuyoruz” diye konuştu.

“2018’DE MODERN KOOPERATİF BİNASINI HİZMETE GEÇİRMEYİ PLANLIYORUZ”

“Güçlü kooperatif olmanın yolu güçlü ortaktan geçer” diyen Başkan Özer, “Ortaklarımızdan aldığımız güçle ayakta duruyoruz. Geldiğimiz nokta itibariyle artık kooperatifimizin tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi 30-40 milyon kilograma kadar pamuk alımı yapması hayal değildir. Yeter ki, ‘Birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla hep birlikte yumruğu bir yere vurmasını bilelim ve kooperatifçilik ruhunu yaşatalım. TARİŞ’in tüccara karşı piyasada belirleyici olması, doğrudan doğruya üreticinin menfaatinedir. Yolumuzda emin adımlarla ilerlerken önümüzdeki süreçte ne gibi hamlelerde bulunmamız gerektiğinin de bilincindeyiz. Bu yıl konut imarlı alan satışından kaynaklı ekonomik rahatlamayla birlikte rehavete kapılmadan, öncelikli olarak yapmamız gereken işleri de devreye aldık. İlk katılımcısı olduğumuz Söke Organize Sanayi Bölgesi’nde arazimizin tahsis sözleşmesini imzaladık. Şu anda arazimizdeki dolgu işlemleri de tamamlandı ve inşaata başlanacak. İnşallah, 2018 yılında ortaklarımız ve üreticilerimiz için son teknolojik imkânlarla donatılmış, modern bir kooperatif binasını hizmete kazandırmak en büyük arzumuzdur” dedi.

”CAMİAMIZ İÇİN SEVİNDİRİCİ GELİŞME”

Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde, TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertürk’ün AK Parti Aydın İl Başkanlığı’na atanmasının TARİŞ camiası adına sevindirici bir gelişme olduğunu da hatırlatan Başkan Özer, “Sezon boyunca bin bir zahmetle pamuğunu yetiştirerek ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlayan pamuk üreticilerimizin sorunlarını yakından bilen Birlik yöneticimiz Ahmet Ertürk ile sürekli istişare halindeyiz. Kendisi bir takım sorunlarımızın da çözüme kavuşması noktasında elinden geleni yapıyor ve hükümet organlarıyla adeta bizler için birer köprü vazifesi görüyor. Ertürk’ün iktidar partisinin il başkanlığı görevine atanmış olması aynı zamanda TARİŞ camiası adına da bir şanstır. Camia olarak bizler de her daim kendisinin yanındayız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.