Yüksek Seçim Kurulu, Oy Kullanma Saatlerini Belirledi

Yüksek Seçim Kurulu, Oy Kullanma Saatlerini Belirledi

Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimlerinde oy kullanma saatlerini belirledi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerde hangi saatler arasında oy kullanılacağını açıkladı.

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde, bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar ışığında, oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatleri Yüksek Seçim Kurulu’nca belirlendi. Yapılan açıklamada, "298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 89. maddesinde belirtilen hükümler çerçevesinde, oy verme süresi Kurulumuzca incelenmiş, güneşin doğuşuna ve batışına ilişkin değerlendirmelere göre, mahalli idareler seçimlerinde oy verme günü olan 30 Mart 2014 Pazar günü itibariyle oy verme süresinin korunmak kaydıyla bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alınarak, aşağıda adları yazılı illerde oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatlerinin, Başkanlık teklifinde sözü edilen 89. maddede belirtilen saatlerden ayrı ve farklı olarak saptanması gerekli görülmüştür" denildi.

YA "07.00-16.00" YA DA "08.00-17.00"

Mahalli idareler seçimlerinde, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00 - 16.00 olarak, bu illerin illerin dışında kalan diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 08.00 - 17.00 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.