Yunanlıların Yaktığı Cami Yeniden Yapılıp İbadete Açıldı

Yunanlıların Yaktığı Cami Yeniden Yapılıp İbadete Açıldı

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Karatepe Köyü’nde 92 yıl önce 18 Şubat 1922 günü Yunanlılar tarafından içerisine doldurulan 78 masum insanla birlikte yakılan caminin yenisi yapılarak ibadete açıldı.

Gaziler günü etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan camide ilk namazı protokol üyeleri ile birlikte camide delerini ve ninelerini kaybeden köylüler kıldı. Köşk Karatepe Köyü’nün Seki Mahallesi olarak bilinen bölgedeki Karatepe Şehitliği’ne yapılan açılışı için düzenlenen törene Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

KAYMAKAM DUYGULANDIRDI

Görevinin son gününe denk gelen Şehitlik Cami’nin açılışına katılan Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, açılışta yaptığı konuşması ile herkesi duygulandırdı. Köşk ilçesini adına yaraşır bir ilçe haline getirmek için var gücüyle çalıştığını belirten Kaymakam Demiryürek, Köşk için yapılması gereken her çalışmanın içerisinde olduğunu ve gerek yerel yönetimler gerekse genel idare ile gerektiğinde taşın altına elini değil başını koymaktan çekinmediğini belirtti. Eğitimden, kültürel eserlere kadar pek çok hizmetin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Kaymakam Murat Sefa Demiryürek böylesine önemsediği bir eserin açılışını yaptıktan sonra görevi devredecek olmasından ayrıca mutluluk duyduğunu kaydetti. Alt ve üst kademe gözetmeksizin tüm çalışma arkadaşlarına ve Köşk’ün kalkınmasına katkı sağlayan herkese teşekkür eden Kaymakam Demiryürek “Görevimin son gününde bu eserin tamamlanmasını görmek beni çok mutlu etti. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi. Yörük Ali Efe isimli kitabın yazarı tarihçi Sabahattin Burhan’ın 92 yıl önce yaşananlar ve bölgenin tarihçesi ile ilgili konuşma yaptığı etkinlikte zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Cuma namazı kılınarak açılışı gerçekleştirilen camide 92 yıl önce ataları yanarak şehit olan köylüler Cuma namazını protokol üyeleri ile birlikte kıldı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız, böyle manevi değeri olan bir eserin yeniden canlandırılmasının öneminden söz ederek Başta Kültür Turizm eski Bakanı Atilla Koç olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Ayyıldız ayrıca Bakan Koç ve caminin inşasını yapan firma temsilcisine plaket sundu. Tören, hatim okunması ve duası ile sona erdi.

Yunanlıların Yaktığı Cami Yeniden Yapılıp İbadete Açıldı

Yunanlıların Yaktığı Cami Yeniden Yapılıp İbadete Açıldı

Yunanlıların Yaktığı Cami Yeniden Yapılıp İbadete Açıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.