Yurtdışında Eğitime İlgi Artıyor

Yurtdışında Eğitime İlgi Artıyor

Türkiye’den her yıl yaklaşık 15 bin kişi eğitim almak için yurt dışına giderken, bu ülkeler arasında İngiltere ilk sıralarda yer alıyor.

British Council tarafından 4 bin 800 öğrenciyle yapılan “Türk öğrencilerin perspektifinden uluslararası eğitimin önemi” başlıklı araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 98’i yurtdışında okumanın iyi bir kariyer sağlayacağına inanıyor. Türk öğrencilerin yurt dışında okumakla ilgili görüşlerini almak için yapılan araştırma, yurt dışında okumanın kaliteli eğitim ve iyi bir kariyer için önemli olduğunu ortaya koydu. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 96’sı yurt dışında okumayı en çok iyi bir iş bulmalarını sağlayacağı için önemsediklerini söyledi. Düzenlenecek Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları’na ise 25 ülkeden yüzden fazla okul temsilcisi katılacak.

Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü İzzet Aslantatar, yurt dışı eğitimin Türkiye’de özellikle son 15 yıldır hızlı bir ivme kazandığını söyledi. Aslantatar, 15-20 yıl öncesinde devletin kendi personelini burslu olarak yurt dışına gönderdiğini hatırlatarak, "Dolayısıyla yurt dışındaki kurumlar Türk öğrencilere çok yabancı değiller. Yurt dışı eğitimi Türkiye dışında özellikle gelişen ülkelerde yaygın bir eğitim seçeneği olarak görülüyor” dedi.

Aslantatar, yurt dışı eğitime olan ilginin her geçen gün arttığını belirterek, "Eğitim almak isteyen çok sayıda kişi var ancak bunlar içerisinde yaklaşık 15 bin kişi her yıl yurt dışı eğitim sürecine katılıyor. Bunların bir kısmı üniversitelerin değişim programları aracılığıyla oluyor. Büyük bir kısmı da ailelerinin kendilerine sunduğu imkânları kullanarak yurt dışı eğitimi alıyor. Ayrıca devletin sağladığı burs imkânlarından yararlanarak gidenler de var" diye konuştu.

“YURTDIŞI EĞİTİM FUARLARI BİR BAŞLANGIÇ KAPISI”

İzzet Aslantatar, yurtdışı eğitimde okullarla yapılan yüz yüze görüşmelerin önemine değinerek, Nisan’ın üçüncü haftası 6 şehirde Fuar ve Yurtdışı Eğitim Günleri olarak gerçekleşecek etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Buna göre Türkiye’nin en kaliteli ve en ciddi eğitim fuarları, 22 Nisan’da Ankara’dan başlayarak, İzmir ve İstanbul’da öğrenciler ve veliler ile buluşacak. Çanakkale, Bursa ve Kocaeli’ne de eğitim günleri olarak düzenlenecek etkinliklere birçok akademisyen, iş adamı ve öğrencinin katılması bekleniyor. Lise ve üniversite eğitimi için yurtdışı hayali kuran öğrencilerin hayalini kurduğu okullar, 22 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Ankara, İzmir, İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Kocaeli’de gerçekleşecek olan Edufairs etkinlikleri ile Türkiye’ye geliyor. Fuarlara Türk öğrencilerin yakından takip ettiği 20’den fazla ülkeden 100’e yakın okul temsilci katılarak, öğrenci ve velilere birebir bilgi verecekler. Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları ve etkinliklerine katılacak öğrenciler bu yıl da dünyanın en ünlü okullarının stantlarını gezerek, okul temsilcileri ile yüz yüze görüşme fırsatı bulacak ve etkinlik boyunca gerçekleşecek olan kayıtlarda özel indirimlerden yararlanma şansını yakalayacaklar.

Dünyanın önde gelen Rus üniversiteleri ve çok sayıda Rusya Federasyonu devlet üniversitesinin yetkili temsilcisi LINESEDU ile Edufairs Yurtdışı Eğitim Fuarları’na katılacak. Yurtdışında eğitimde farklı bir rotasyon ve avantajlı fiyat sunan Bulgaristan Devlet Üniversiteleri de fuarlarda yer alacak. İsviçre’nin en iyi okullarının temsilcileri de, yemek sanatlarının kalbinin attığı İsviçre’ye gitmek isteyenlere bilgi verecek. Moda eğitimi konusunda eğitimine devam etmek isteyenler için New York’un ve Londra’nın önde gelen moda okulları bu fuarda olacak. Grafik tasarım alanında kariyer yapmak isteyen adaylar için tarihin sanatla buluştuğu Hollanda’dan eğitim kurumları fuarlara katılacak. Dil eğitimi konusunda dünya genelinde ün yapmış ve hemen hemen her ülkede kampüsü bulunan zincir dil okullarının yanı sıra en iyi butik dil okulları da yine Türk öğrenciler ile buluşacak.

Etkinlik tarih ve gerçekleşeceği merkezler ise şöyle:

“- 22 Nisan 2014 Salı Ankara Hilton Otel saat 13.00-18.00

- 24 Nisan 2014 Perşembe İzmir Ege Palas Otel saat 13.00-18.00

- 26-27 Nisan 2014 Cumartesi-Pazar İstanbul The Marmara Otel Taksim 13.00-18.00

Yurtdışı Eğitim Günleri:

- 29 Nisan 2014 Salı Çanakkale Truva Otel saat 12.00-16.00

- 30 Nisan 2014 Çarşamba Bursa Holıday Inn-Görükle Kampüs saat 12.00-16.00

- 1 Mayıs 2014 Perşembe Kocaeli Ramada Plaza saat 12.00-16.00"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.