Yurtta Kalan Üniversiteli Kızlardan Tezhip Sergisi

Yurtta Kalan Üniversiteli Kızlardan Tezhip Sergisi

Mersin’in Erdemli ilçesinde yurtta kalan üniversiteli kız öğrencilerin katıldığı kursta ortaya çıkan eserlerin yer aldığı tezhip sergisi büyük ilgi gördü.Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erdemli...

Mersin’in Erdemli ilçesinde yurtta kalan üniversiteli kız öğrencilerin katıldığı kursta ortaya çıkan eserlerin yer aldığı tezhip sergisi büyük ilgi gördü.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Erdemli Yurt Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Erdemli’de tezhip kursu açıldı. Usta öğreticiliğini Saniye Gültekin’in yaptığı kursta ortaya çıkan eserlerden 40 tanesi öğretmenevi bahçesinde sergilenerek sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Kursun açılışında bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, sanatsal çalışmaların insanın erdeme ulaşmasına vesile olduğunu belirtti. Taştan, “Bu tür eserlerin ortaya çıkması için sanatçısının müthiş bir sabra ve dikkate ihtiyacı var. Görüyoruz ki öğrencilerimiz bunu başarmışlar. Dünya çapında eğitim veren üniversitelere baktığımızda meslek eğitiminin yanında resim, müzik, tiyatro ve çeşitli sanatsal alanlarda da öğrencilerine eğitim veriyor. Bunun sebebi keşfetmek merakını canlı tutma çabasıdır” dedi.

Usta öğretici Saniye Gültekin de kursta gençlerin sadece stres atmakla kalmadıklarına değinerek, “640 saatlik kursumuz esnasında gördük ki gençlerimiz hem ders stresinden uzaklaştılar hem de dikkatlerini yaptıkları işe verme konusunda büyük mesafe katettiler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Taştan kurs ve serginin anısına Gültekin’e plaket takdim ederken, Erdemli Yurt Müdürü Pınar İnan’da bir buket çiçek takdim etti.

Kursiyer kız öğrenciler ise belgelerini Kredi ve Yurtlar Kurumu Adana Bölge Müdür Yardımcısı Bayram Karabıyık ve ilçe protokolünün elinden aldı.

40 eserin yer aldığı sergi 2 gün açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.