Zabıta denetimlerini sürdürüyor

Zabıta denetimlerini sürdürüyor

Köşk Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirdikleri denetimlere aralıksız olarak devam ediyor.

Köşk Zabıta Amirliği, ilçe sınırları içinde yer alan ekmek fırınları, lokanta ve restoranlar, aperatif salonları, şarküteri satış noktaları, büfeler, manav tezgâhları ve bilumum gıda satış noktaları zabıta ekipleri tarafından aralıksız olarak denetleniyor. Halk sağlığını ilgilendiren konulara önem verildiği fırın denetimlerinin yanı sıra, insanların uğrak yeri gıda satış noktaları büfeler de denetimden geçiyor. Ekmek satış noktalarında gramaj kontrolleri yapılarak tutanak altına alıp sağlık müdürlüğüne bildirerek gerekli işlemler için üst mercilerimizi de bilgilendirmekteyiz. İktisadi kontrollerin aralıksız olarak devam edeceği belirtilirken, ilçe sınırları içindeki ekmek fırınları başta olmak üzere gıda üretim yerlerine yönelik ve gıda denetimleri de devam ediyor. Etiket ve ambalaj, yangına karşı önlemler gibi konularda denetimler yapan Belediye zabıta ekipleri, söz konusu denetimlerde kurallara uymayanlara belediye zabıta yönetmeliği ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince gerekli cezai işlemlerin yapıldığını belirtildi.

"İŞLETMELERİN HİJYEN KONULARA UYMALARINI İSTİYORUZ"

Yapılan denetimlerin amacının insanların sağlıklı koşullarda üretilen ürünleri satın alıp tüketmelerini sağlamak olarak açıklayan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Halkımız tarafından tüketimi yapılan ürünlerin sağlık ve hijyen koşullarına uyularak üretilip üretilmediğini kontrol altında tutuyoruz. Belediye zabıtamızın bu yöndeki denetimleri devam edecek” dedi.İşletmelerin gerekli kurallara uymasını isteyen Başkan Kılınç, Halk sağlığı için gerekli titiz ve hijyenliği sağlamak için denetimlerimiz sürüyor. Kurallara uymayan işletmelere yasal çerçeveler içerisinde zabıta yönetmeliği ve 5326 sayılı kabahatler kanununun ilgili maddelerince cezai işlemler yapılacağını hatırlattı.

Zabıta denetimlerini sürdürüyor

Zabıta denetimlerini sürdürüyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.