ZAFER MUHALİFLERİN !

ZAFER MUHALİFLERİN !

MHP'de muhaliflerin parti tüzüğünü değiştirmek için düzenlenen kurultayda karar alınabilmesini sağlayacak salt çoğunluk sağlandı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onamasından sonra çağrı heyeti tarafından 19 Haziran Pazar günü kongrenin yapılması yönünde aldığı karara istinaden partililer kongrenin yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde toplandı.

 

 

Saat 12.00 itibariyle salona 600'ü aşkın delegenin giriş yaptığı bilgisi alınırken böylelikle kurultayda karar alınabilmesini sağlayacak salt çoğunluk da sağlanmış oldu.

Çağrı heyeti, saat 14.00 itibariyle 752 imza toplandığını açıkladı.

Çağrı Heyeti sözcüsü Ayhan Erel tarafından salonda yapılan açıklamada hazurun cetveline imza atan delege sayısının kurultayın toplanması için gerekli olan salt çoğunluğa ulaştığı belirtildi.  Erel, yaptığı açıklamada 752 delegenin noter tastikli imza verdiği yaklaşık 50 delgenin ise sırada beklediği belirtti.  Açıklamanın ardından salondan "Ülkücü hareket engellenemez" sloganları yükseldi. 

 

O MADDE DEĞİŞECEK 

 

Olağanüstü kurultayda, parti tüzüğünün 63. maddesi değiştirilerek olağanüstü kongrelerde de seçim yapılabilmesinin önü açılacak. Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak. 

 

GEÇİCİ MADDE EKLENECEK

 

Disiplin süreçlerini engelleyecek bir maddenin tüzüğe eklenmesi bekleniyor. Bu maddenin ise 1 kasım'dan sonraki süreci kapsaması hedefleniyor.

mhp.jpeg

 

BAHÇELİ'NİN ADI ANONS EDİLDİ AMA...

Divan başkanlığı tüzük gereği Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi konuşma yapmak için anons etti. Olumlu yanıt alamayınca gündem oluşturmak için çalışmaya başlandı.

İlk çalışma, tüzükte disiplin ve olağanüstü kurultayı belirleyen maddeler üzerinde yapılıyor.

 

TARİHİ KURULTAY ÖNCESİ NELER YAŞANDI ?

 

Polis otelin önünde partililerin tamamını ararken, kongrenin yapılacağı salona ise sadece delegeler alınıyor.

Uzun araç kuyrukları oluşurken, binlerce partili de araçlarını bırakarak kurultay salonuna yürüyor. Salona sadece delegeler alınırken, salona giremeyenler ise dışarıya kurulan dev ekranlardan gelişmeleri takip ediyor.

 

"İMZANIZI ATIN 900'Ü AŞALIM"

Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel "Bizim için psikolojik sınır olan 900 sınırını aşmak için salonda bulunan delegelerin de imzalarını atması çağrıda bulunuyorum" anonsunu yaptı.

Bu çağrının ardından salonda coşkulu bir hava oluştu. Genel Başkan adaylarının taraftarları ayrı ayrı tezahürat yapmaya başladı.

 

MUHALİFLERİN HEDEFİ: TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

 

MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı bugün topluyor. Ankara'da Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilecek kurultayda, Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak.


 

Muhalif adayların, tüzük değişikliği gerçekleştirildikten sonra genel başkanlık yarışı için, Genel Merkez'in ilan ettiği 10 Temmuz kurultayına katılma kararı aldığı öğrenildi.

 

O MADDE DEĞİŞECEK 

 

Olağanüstü kurultayda, parti tüzüğünün 63. maddesi değiştirilerek olağanüstü kongrelerde de seçim yapılabilmesinin önü açılacak. Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak.

Öte yandan, kurultaya saatler kala iftarda bir araya gelen genel başkan adayları Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener’e karşı ‘Güç Birliği’ hareketi oluşturdu. Gerekçe ise Akşener’in tek başına hareket etmesi. Muhalif adaylar Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak da kurultay öncesi Ankara'da buluşmuş Meral Akşener ise toplantıya programlarını gerekçe göstererek katılmamıştı.

 

mhp-kongre-araclar-800.jpg

 

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

 

MHP kurultayına gidebilmek için sabah erken saatlerde yola koyulan hatta başka illerden bile gelen partililer kilometrelerce uzanan araç kuyrukları oluşturdular.

Binlerce MHP’li araçlarını yol ortasına bırakarak kurultay alanına yürüyerek ulaşmaya çalıştı.

 

İLK GELEN ADAY ÜMİT ÖZDAĞ OLDU

 

Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adalı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı. Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın, 10.10 sıralarında salona girdi. Akşener ve Aydın sloganlar eşliğinde karşılandı.

 

SİNAN OĞAN'IN YANINDAKİ SÜRPRİZ İSİM 

 

Salona Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alpaslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş ile birlikte geldi. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan," Şu an yeterli sayı mevcut. Yolda olan delegelerimiz de var. Dolayısıyla bu konuda şimdiden yeterli ulaştık diyebiliriz" dedi.

 

BAŞBAKAN MERAL SLOGANLARI İLE GELDİ 

 

Genel Başkan adaylarından Meral Akşener salona Başbakan Meral sloganları ile girdi. Akşener'in salona bu şekilde girmesi "Salona hakimiyet kurmak istiyor" algısı oluşması diğer genel başkan adayları arasında rahatsızlık yarattı. Kısa bir gerilim oldu.

 

ARBEDE YAŞANDI 

 

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın salona girişi sırasında yanında bulunan partililer üstlerini aratmak istemedi. Bunun üzerine polis ile partililer arasında arbede yaşandı. Çoğu partili yaşanan bu tartışma üzerine kongre alanına aranmadan geçti.

 

DELEGELER ARASINDA SIRA KAVGASI

 

MHP Tüzük Kurultayının yapılacağı otele girişler başladı. Girişlerin yapıldığı sırada delegeler arasında sıra tartışması yaşandı. MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan’ın geçişi sırasında bazı partililerin üstünü aratmak istememesinden dolayı polis ile partililer arasında arbede yaşandı.


bahceli-orta1.jpg

 

BAHÇELİ: "YASAL DEĞİLDİR"

 

Muhalif adaylar bugün parti tüzüğünü değiştirmek için kurultay salonunda olacak. Genel Başkan Devlet Bahçeli ise bir kez daha "Kurultay yasal değildir" dedi. Milliyetçi Hareket Partisi tüzük kurultayı bugün toplanıyor. Muhalifler hazırlıklarını tamamladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli ise bir kez daha kurultayın yasal olmadığını söyledi. Yazılı açıklama yapan Bahçeli, siyasi partiler yasasına göre büyük kurultayın Ankara İl Merkezi'nde toplanması gerektiğini savundu.

 

ÇAĞRI HEYETİ: "KARAR HERKES İÇİN GEÇERLİDİR"

 

Mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti'nin sözcüsü Ayhan Erel'se kurultay için hiçbir hukuki ve fiili engel olmadığını söyledi. Kurultayda alınacak kararların herkes için geçerli olduğunu ve uyulması gerektiğini belritti.


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.