Zeybekci’nin tanıtım giderinde rekor artış

Zeybekci’nin tanıtım giderinde rekor artış

Ekonomi Bakanlığı temsil ve tanıtma giderleri Eylül 2015 tarihi itibarıyla bu rakam 16 milyon 4 bin 857 liraya yükseldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu soru önergesinde bakanlığın temsil ve ikram giderlerini sordu. Soru önergesini yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunları ile tahsis edilen Ekonomi Bakanlığı temsil ve tanıtma giderleri harcama kalemine; 2014 yılında 7 milyon 395 bin TL kullanılabilir bütçe ödeneği ayrıldığını, yılsonu harcamasının 5 milyon 522 bin 536 TL olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Ekonomi Bakanı,  2015 yılında ise 31 milyon 908 bin TL olan kullanılabilir bütçe ödeneğinden Eylül 2015 tarihi itibarıyla 16 milyon 4 bin 857 TL harcama yapıldığını açıkladı.
Ekonomi Bakanı, temsil ve tanıtma giderlerine ilişkin ödeneklerin harcanmayan kısmının 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 20’nci maddesinin (f) bendinde yer alan “Cari yılda kullanılmayan ödenekler yıl sonunda iptal edilir” hükmü gereğince iptal edildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.