Ziraat Odası Başkanı Metin’den Çiftçiye ÇKS Uyarısı

Ziraat Odası Başkanı Metin’den Çiftçiye ÇKS Uyarısı

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, çiftçiyi 30 Haziran 2015 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (CKS) başvurularını yapma konusunda uyardı.Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin yaptığı açı...

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, çiftçiyi 30 Haziran 2015 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemi (CKS) başvurularını yapma konusunda uyardı.

Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin yaptığı açıklamada, "Üreticilerimizin işlemiş olduğu parsellerdeki ürünlerinin kayıt altına alındığı ve mazot gübre, toprak analizi desteği almaları için beyan ettikleri Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) için gerekli dosyalarını hazırlayıp 30 Haziran 2015 tarihine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir" dedi.

2015 yılı ÇKS dosyasını yaptırmayan çiftçinin mazot, gübre ve toprak analizi desteklemesi başta olmak üzere bir çok desteklemeden mahrum kalacağını hatırlatan Metin, "Çiftçilerimiz son güne kalmadan, sıkışıklığa uğramamak için işlemlerini bir an önce yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.