Zirve Yayınevi’nde Öldürülen Geske Mezarı Başında Anıldı

Zirve Yayınevi’nde Öldürülen Geske Mezarı Başında Anıldı

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi’nde öldürülen Alman Tilman Geske, ölümünün 8’inci yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen Kurtuluş Ki...

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi’nde öldürülen Alman Tilman Geske, ölümünün 8’inci yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelen Kurtuluş Kilisesi cemaatinin katıldığı anma töreninde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Kiltepe Mahallesi’nde bulunan Ermeni Mezarlığı’nda gerçekleştirilen törene Tilman Geske’nin eşi Suzanna Geske ile Ankara Kurtuluş Kilisesi Başkanı İhsan Özbek ile kilisenin cemaati katıldı. Burada yapılan dualar sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suzanna Geske, olayın üzerinden 8 yıl geçtiğini ve her yıl eşini andıklarını belirterek aynı zamanda davanın halen bir sonuca varmaması nedeniyle de üzüldüklerini söyledi.

Mahkemede değişen bir şeyin olmadığını savunan Geske, “Umuyorum ki mahkeme en kısa sürede sonuçlanır. Ve bizim de hayatımız artık normale döner. Her zaman bir tedirginlik içerisindeyiz" dedi.

Davanın ne zaman sonuçlanacağı yönündeki bir soruya ise, gülerek cevap veren Geske, her yıl bu zamanlarda davanın bitirileceğini sandıklarını ancak bir türlü bitirilmediğini söyledi. Geske her zaman davanın biteceği yönünde umut beslediklerini dile getirdi.

ZİRVE YAYINEVİ CİNAYETİ

Malatya’da 18 Nisan 2007’de İncil basımı yapan Zirve Yayınevi’nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürüldü. Zanlılardan Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalandı. Üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İkinci iddianame ile aralarında muvazzaf askerlerinde bulunduğu çok sayıda kişi de tutuklanarak davaya dahil edilmişti. Ancak geçtiğimiz aylarda görülen davada tutuklu sanıklar tahliye edilerek tutuksuz yargılanmalarına karar verilmişti. Cinayet anında yakalanan 5 sanık ise tutukluluk süreleri düzenleyen yasanın ardından elektronik kelepçe ile denetlenmek üzere tahliye edilmişlerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.