1. Uluslar Arası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali Gerçekleştirildi

1. Uluslar Arası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali Gerçekleştirildi

Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Derneği ortaklığında 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali ‘Gün Batımından Notalar’ Sloganı ile başladı.Mimar Sinan Kültür Parkı önünden başlayıp,...

Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Filarmoni Derneği ortaklığında 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali ‘Gün Batımından Notalar’ Sloganı ile başladı.

Mimar Sinan Kültür Parkı önünden başlayıp, Demokrasi Parkı önünde son bulan kortej ile başlayan 1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Korteje katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Bando ekibi vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

1. Uluslararası Adıyaman Arsemia Müzik Festivali akşam düzenlenen müzik dinletisi ve dans gösterileriyle devam etti. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Kültür Merkezinde, Adıyaman Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Topluluğu ve Dünyaca Ünlü Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu tarafından müzik dinletisi ve dans gösterileri sahnelendi. Birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği gecede görsel bir şov yapıldı. Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu’nun birbirinden güzel gösterileri büyük beğeni topladı.

Düzenlenen müzik festivaline Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş. Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Savaş Bütün kurum müdürleri STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’da ilk kez müzik festivali düzenlendiğini ve bu tür etkinliklerin kentin gelişimine ve tanıtımına önemli katkılar sağladığını ifade etti. Demirtaş, “Adıyaman’da ilk defa müzik festivali düzenleniyor. Adıyaman çok zengin bir müzik kültürü, zengin bir tarihi, zengin bir kültürü var. Ben bu kültürün yaşatılmasından emeği geçen başta belediye başkanımıza ve bütün Adıyamanlılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, “Adıyaman’da sanat etkinliklerine ciddi manada eğiliyoruz ve önem veriyoruz. Bugün de Uluslar arası 1. Arsemia Müzik Festivalinin açılışını yapıyoruz. Gerçekten ilgi yoğun, halkın ilgisi yoğun ve başta devlet tiyatroları olmak üzere çok geniş bir katılım var” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.