156 Kilodan 78 Kiloya Düştü

156 Kilodan 78 Kiloya Düştü

Balıkesir'de yaşayan ve 2 sene önce 156 kilo olan Ferhan Çil, geçen sürede 78 kilo verdi.

Balıkesir'de Karesi Belediyesi Nikah Dairesi'nde çalışan ve kilolarından dolayı sıkıntı çeken Ferhan Çil, geçirdiği iki operasyonla 156 kilodan 78 kiloya düştü. Kilolarından dolayı tansiyon problemi yaşayan Ferhan Çil, gittiği nöroloji doktorunun kendisine, "25 yaşındaki bir bayana tansiyon hapı vermeye utanıyorum" demesiyle birlikte kilo verme mücadelesine girdi. 156 kiloyken girdiği ilk operasyonda 33 kilo veren Çil, 123 kiloya düşmeyi yeterli bulmayınca başka bir ameliyat daha yaptırmaya karar verdi. Birinci operasyonda tüp mide ameliyatı olan Çil, 1,5 yıl sonra da mini gastrik bypass ameliyatı oldu. Olduğu ikinci ameliyat sonrası 78 kiloya düşen Ferhan Çil, "156 kiloluk bir bayan olarak artık fizik falan umurumda değildi. Çok aktiftim, herkesle samimi dostane ilişkilerim vardı. Beni sempatik de buluyorlardı. Fakat artık sağlık problemleri canıma tak demişti. Tansiyonum falan yükselmeye başlamıştı. O nedenle fiziki açıdan da etkilemeler oldu. Fakat sağlık daha önemli benim için. Tansiyon probleminden dolayı bir gün hastaneye gittim. Nöroloji doktoru '25 yaşındaki bir bayana tansiyon hapı vermeye utanıyorum' dedikten sonra bu maceraya atıldım" dedi.

"HAYATIM TAMAMEN DEĞİŞTİ"

2 yıl içinde toplam 78 kilo veren Ferhan Çil, artık daha sağlıklı nefes aldığını ve yürüdüğünü belirterek, "Hayata pozitif bakabiliyorum, en güzeli o aslında. Daha önce sosyaldim fakat şimdi sosyal aktivitelerim daha çok gelişti. Ailemle, arkadaşlarımla olan ilişkilerim daha çok gelişti. Herkes olumlu yaklaşıyor. Yolda görüp de 'Aaa gerçekten sen misin' diye dönüp defalarca soranlar oluyor. Ailem sonuna kadar destekledi. Ben onların desteğiyle buraya kadar geldim" dedi.

haberin-videosu-113.gif

"FAST FOOD YEMEYİ KESTİM"

Beslenme alışkanlığına dikkat eden Ferhan Çil, "Protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum. Et, balık, süt, yoğurt ve yumurta. Bu tarz besinlerle besleniyorum. Daha önce de bunlardan yiyordum fakat fast food tarzı besleniyordum" dedi.

"AİLELER ÇOCUKLARININ BESLENMESİNE DİKKAT ETMELİ"

Genetik sebeplerden dolayı kilolu olduğunu söyleyen Ferhan Çil, "Baba tarafım fazla kilolu. Hem anne tarafının, hem baba tarafının ilk torunu bendim. 'Ye çocuğum, anneanneye git ye, babaanneye git ye çocuğum' deyip fazla beslediler. O nedenle kilo alımı gerçekleşti. Ve belli bir yaşa geldikten sonra bunun önüne geçmek mümkün değil. Çocuğa ne kadar verirsem iyi olur, sağlıklı olur diye düşünüyorlar ama bir çocuğun midesi büyüdükten sonra önünü alamıyorlar, obezite bu şekilde gelişiyor. Bu yüzden çocukları fazla yedirmek değil düzenli beslemek önemli" şeklinde konuştu.

"OBEZİTE ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL"

Kilo verdikten sonra eski kıyafetlerini kilolu arkadaşlarına verdiğini ve kendine de yeni kıyafetler aldığını söyleyen Ferhan Çil, "Şu an çok mutluyum. Bir mağazaya gittiğimde daha rahat giyiniyorum. Girdiğim zaman bana 'sizin bedeninize uygun kıyafet yok' denmiyor. Kesinlikle kilo vermek ve obezite cerrahisi insana moral veriyor, pozitiflik katıyor. Günümüzde obezite artık çözümsüz değil. İnsanların umut ışığı olsun. Kesinlikle umutsuz bakmayın olaya. Ben araştırdım. Doktorlarla fikir alışverişi yaptım. Obezite sorunu olan hastalarla fikir alışverişinde bulundum. Ve şimdi bu hale geldim. Günümüzde obezite çok yaygın fakat hiç bir şekilde çözümsüz değil" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.