21. Yüzyıl Mesleki Eğitimde Yönetim Becerileri

21. Yüzyıl Mesleki Eğitimde Yönetim Becerileri

Balıkesir Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başlatılan "21. Yüzyıl Mesleki Eğitimde Yönetim Becerileri" adlı proje’nin kapanış toplantısı yapıldı.Mimar Sinan Mesleki ve Teknik An...

Balıkesir Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından başlatılan "21. Yüzyıl Mesleki Eğitimde Yönetim Becerileri" adlı proje’nin kapanış toplantısı yapıldı.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak hayata geçirilen 21. Yüzyıl Mesleki Eğitimde Yönetim Becerileri adlı projenin kapanış törenine okul öğretmen ve öğrencileri başta olmak üzere, projede tercümanlık görevini de üstlenen İngilizce Öğretmenleri K.Olcay Ölçer Özcan Kayacan ve çok sayıda davetli katıldı. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Niyazi Dönmez proje ile yaptığı açıklamada "Okulumuzca 2013 yılında hazırlanıp Avrupa Birliği’nin ülkemizdeki temsilcisi Ulusal Ajans’a sunulan projemiz kabul edildi. Proje Portekiz, Almanya İtalya ve Türkiye olarak 4 ortaklı olarak başladı. Biz proje koordinatörüyüz. Projemiz içeriği 21. Yüzyıl Mesleki Eğitimde Yönetim Becerileri. Biz sırasıyla İtalya, Almanya ve Portekiz’e gittik, oradaki okulların sistemlerini yönetimlerini inceleyerek görme fırsatı bulduk. Onlarda ilimize gelerek bazı eğitim kurumlarını ziyaret ettiler. Gerek bizler, gerekse onlar için karşılıklı olarak etkileşim, kültürel alışveriş ve eğitim sistemlerini tanıma yönünden oldukça faydalı oldu. Bugün proje ortaklarımızın katılımıyla kapanış töreni yapılacak. Herkes kazanım ve izlenimlerini sunacak. Proje okulumuza çok önemli katlılar sağladı. Okulumuz yine aynı isimle GMKA’ya bir proje sundu ve yaklaşık 450 bin lira gibi okulumuza bir kaynak sağlandı. Bu kaynaklarla da bütün bölümlerimize son teknoloji makineler alma imkanı bulduk. Okulumuzu bir kaç adım daha öne taşıdığımıza inanıyorum"dedi.

Projenin Portekiz direktörü Guiomar Silva 2 yıldan beri bu projede olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek "Türkiye’nin koordinatörlüğünde bu projede yer almaktan mutluyuz. Balıkesir’i ve bu okulu çok sevdik. Öğretmenleri gerçekten büyük işler çıkarttı. Gelecek projeler için bize büyük ümitler verdiler. Hem mesleki, hem teknik hemde sosyal olarak birbirimizden çok şeyler öğrendik. Benim geldiğim Porto Santa Maria De Feira Belediyesi ile Karesi Belediyesi kardeş şehir oldular buda beni çok mutlu etti"şeklinde konuştu.

Projenin Almanya direktörü Ullrich Rauchstad Balıkesir şehrini çok güzel insanlarını ise çok renkli bulduğunu ifade ederek "Bu kadar bilgili öğretmenlerle birlikte çalıştığımız için çok mutluyuz. Çalışma arkadaşlarımızda çok iyi Portekiz ve İtalya’dan. Burada tecrübeler birleşiyor ve koordinasyonunda Türk okulunda olması bizi mutlu ediyor"dedi.

Projenin İtalya direktörü Carlo Villani Smaldone ise "Bu projeye önce ortak olarak başladık arkadaş ve kardeş olarak noktalandırdık. Şehir bizim için çok güzel bir konumda, İzmir ve İstanbul’a olan yakınlığı bizi gerçekten çok etkiledi beğendik. Bizi burada pek çok yetkili karşıladı. Hem Milli Eğitim Müdürü hemde Karesi Belediyesi bizi kabul etti. İtalyan standartlarına göre okulunuz çok büyük. Okul aynen bir saat gibi çalışıyor. Son derece yaratıcı atölye ve ortamları var. Bu proje için başından sonuna kadar çok çalıştık. Buradaki insanlarla çok iyi bir iletişim kurduğumuz için bunu devam ettirip kesmek istemiyoruz"dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.