4 İlin Katıldığı UMKE Eğitim Toplantısı Afyonkarahisar’da Başladı

4 İlin Katıldığı UMKE Eğitim Toplantısı Afyonkarahisar’da Başladı

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar’daki gönüllü 23 UMKE personelinin katıldığı eğitim toplantısı Afyonkarahisar...

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar’daki gönüllü 23 UMKE personelinin katıldığı eğitim toplantısı Afyonkarahisar’da başladı.

Gerçekleştirilen eğitim toplantısında katılımcı ve eğitmenlere hitaben bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Afyonkarahisar’ın da içinde olduğu bölgenin deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, bu nedenle de UMKE’nin güçlü ve hazır olması gerektiğini vurguladı. Dr. Yemenici konuşmasında şunları söyledi:

"Allah göstermesin ama olası bir depremde sizlere büyük iş düşüyor. Elbette böyle bir olayın başımıza gelmesini istemeyiz. Ama gelecekmiş gibi de önlem almamız lazım. UMKE de bu önlemlerin en başında geliyor. UMKE çalışmaları gönüllü bir faaliyet ve sizleri gerçekten takdir ediyoruz. Çünkü böyle zor bir göreve gönüllü oldunuz. UMKE’nin en büyük görevi kazalardaki ya da afetlerdeki yaralı vatandaşlarımıza medikal destek sağlamaktır. Özellikle deprem bölgelerinde UMKE’nin vazifesi, göçük altında bulunan bir hastaya AFAD gibi kuruluşlarca ulaşılmasından sonra hastayı en uygun şekilde o göçük altından çıkarıp medikal destek sağlamaktır. Geçmiş yıllarda UMKE için gönüllü bulmak hem kısıtlı imkanlar hem de öneminin yeterince anlaşılmamasından dolayı zordu. Fakat şimdi her geçen gün artan bir ilgiyle karşılaşıyoruz. UMKE ekiplerimizin gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki görevlerde gösterdiği başarı da bunda önemli bir etkendir mutlaka. UMKE ekiplerimiz Van’dan Nepal’e kadar, afet olan bölgelerde özverili hizmetleri ile herkesin takdirini kazanmasını bilmiştir.

Ben tekrar bu eğitime katılımınızdan dolayı takdir ve teşekkür ediyor,sizleri ilimizde ağırlamaktan da mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum."

Teorik eğitimlerin ardından UMKE ekiplerinin, Perşembe ve Cuma günü “medikal kurtarma” tatbikatı da yapacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.