ADÜ’lü öğrencilerden çocuk istismarlarına tepki eylemi!

ADÜ’lü öğrencilerden çocuk istismarlarına tepki eylemi!

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencileri Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda çocuk istismarına ve çocuklara uygulanan şiddet unsurları üzerine farkındalık yaratmak adına oturma eylemi yaptı.

Türkiye’de son zamanlarda artış gösteren çocuk istismarı olaylarına tepki göstermek amacıyla ADÜ’lü öğrenciler Atatürk Kent Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Çocukların bu tür konularda bilgilendirilmesi ve farkındalık seviyelerinin arttırılması üzerine açıklamalarda bulunan grup eylemin ardından olaysız dağıldı.

Grup üyelerinin ellerinde bulunan pankartlarda “Bu benim suçum değil”, “Ben daha bebektim”, “Çocuk istismarının her türlüsüne yazıklar olsun” gibi ifadeler yer aldı.

adulu-ogrencilerden-cocuk-istismarlarina-tepki-109454-51d9c498d97a76e0d64076ae6f1a55d4.jpeg

HER HAFTA YENİ BİR SKANDAL
Eylemleriyle ilgili basın açıklaması yapan öğrencilerden Arife Süle, “ Şu anda ülkemizde yaşanan çocuk istismarı ve çocuk cinayetleri hakkında gerçekten artık yorulduğumuzu, her hafta yeni bir çocuk skandalı ile sarsılmaktan utanç duyduğumuzu belirtmek amacıyla böyle bir eyleme giriştik. Şu anda bizim yapmak istediğimiz şey bir propaganda ya da politik bir şey değil. Biz sadece ailelerin, halkın bu yaşananlara duyarlı olması için çalışıyoruz. Bizim yapmak istediğimiz şey birazcık daha duyarlı olunması ve bu konuda çocuklarına birazcık daha eğitim vermeleridir” ifadelerini kullandı.

“DUYARLI OLUN, SESSİZ KALMAYIN”
“Gerçekten çocuk susuyor biz susmayalım, çocuk utanıyor biz utanmayalım çocuğumuza bunları açıklamaktan” diyen Süle, “Ben bu ülkede anne olmak istemiyorum. Bu ülke öyle bir ülke ki her şeye göğüs gererken bunlara susuluyor. Irmak bebeği hatırlayan var mı? Bir elektrik direğinin kenarına gömüldü. Leyla bebek, Umut bebek daha kaç tane Umut vardır bu şekilde. Sizden tek isteğimiz bunlara duyarlı olunması ve sessiz kalınmamasıdır. Çocuklarımızı karşımıza alıp oturalım, konuşalım. Onlarla iletişime geçelim. Çocuğumuzu amcasına güvenip parka gönderemeyeceksek neden yaşıyoruz?” dedi.

cocuklar_da_biz_de_susmayalim_109452_a447007ab12bece17374e84b778031fd.jpeg

cocuklar_da_biz_de_susmayalim_109452_81f9d98e6da718b3856be2f1729603b0.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.