AFAD UYARDI: Hasarlı evlere girmeyin, SMS'i tercih edin

AFAD UYARDI: Hasarlı evlere girmeyin, SMS'i tercih edin

Afet ve Acil Durum Yönetimi, (AFAD) İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası arama kurtarma ve ilk yardım ekipleri bölgeye ivedilikle gönderildiğini belirtirken hayati önem taşıyan uyarılarda bulundu.

İzmir’in Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrası Marmara ve Ege Bölgesi'de alarma geçildi. Artçı depremlerin hissedildiği illerde tarama çalışmaları  devam ediyor. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlara hayati önem taşıyan uyarılarda bulundu. 

AFAD tarafından şu paylaşımlar yapıldı:

"İzmir'in yanı sıra çevre illerden de personel ve araçlar destek amacıyla bölgeye sevk edildi.Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor. İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır. Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları, elektrik şalterleri kapatılmalıdır.Depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için internet tabanlı haberleşme uygulamaları ve SMS'i tercih edin."

elk3ay4woaejcmx.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.