Karacasu’nun yeni kaymakamı Ahmet Gencer, ilçenin kalkınması için her türlü altyapı ve donanıma sahip olduğunu söyledi.
HAVADİS (ÖZEL) - Karacasu’nun yeni kaymakamı Ahmet Gencer, ilçenin kalkınması için her türlü altyapı ve donanıma sahip olduğunu söyledi. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve Yenice Belde Belediye Başkanı Fuat Meriç ile yaptığı toplantıda ilçenin tarihi, doğası ve donanımı ile gelişime hazır olduğunu, tek sorunun, öncelikli hedeflerin belirlenerek, ilçenin tanıtımla dünyaya açılmasının sağlanması olduğunu belirten Gencer, “Karacasu, eğitim, turizm ve tarım alanında önemli değerlere sahip. Bu değerleri dünyaya hep birlikte tanıtacağız” dedi. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan ve Maliye Bakanlığı Gelirler Bölge Müdürlüğü’nde 2 yıl Devlet Gelir Uzman Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2004 yılında Kaymakamlık mesleğine başlayan Karacasu’ya atanması ile ilçenin yeni bir milada başlayacağı belirtiliyor.
GENCER: ‘HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ’
Karacasu Kaymakamı Ahmet Gencer, ayağının tozuyla geldiği ilçede ilk olarak ilçenin ekonomik ve sosyal yapısını inceleyerek, gelişmesi ve kalkınması için öncelikli eksikleri tespit etti. Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ve Yenice Belde Belediye Başkanı Fuat Meriç’in kendisini ziyaretinde yaptığı değerlendirmede ilçenin Türkiye’deki birçok yerleşim merkezinde bulunmayan önemli değerlere sahip olduğunu ifade eden Gencer, “Karacasu, eğitim, turizm ve tarımla kalkınacak ve bunu da hep birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.
10 BİN YILLIK GEÇMİŞE SAHİP
Derinin, demirin, hamurun, çamurun ve mermerin hayat bulduğu ilçe olarak bilinen Karacasu’nun tek sorununun tanıtım olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Büyükyapıcı ise, “İlçe her türlü değere sahip olmasına rağmen gelişmede oldukça ağır ilerliyor. Bunun tek sorumlusu tanıtımda yetersiz kalmamızdır. Bunda da ilçeye görev için gelen kaymakamlarımızın genel de stajyer olması ve kalıcı görev yapan kaymakamlarımızın olmamasıdır. 5 bin yıllık geçmişe sahip Afrodisas Antik Kenti halen dünya turizm haritalarında görünmemektedir. Yabancı ve yerli turist Efes, Aspendos gibi antik kentleri bilmekte, bizim Afrodisas’tan hiçbirinin haberi olmamaktadır. Buraya gelen turist ise en fazla 2 saat kaldığı antik kente hiçbir katkı sağlamamaktadır. 10 bin yılı aşkın süredir sanatlarını sürdüren çömlekçilerimiz, dünyaca ünlü mermerimiz, dericilerimiz, demircilerimiz tanınmadığı için ilçe kabuğunu kıramamıştır. Bu konuda özellikle kaymakamlarımızdan büyük destek beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.