AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi:

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi:

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün 7 Haziran seçimlerini değerlendirerek, "Sakarya’da vatandaşımız partisine sahip çıkmış ve 5 milletvekilini Ankara’ya göndermiştir" dedi.7 Haziran seçim...

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün 7 Haziran seçimlerini değerlendirerek, "Sakarya’da vatandaşımız partisine sahip çıkmış ve 5 milletvekilini Ankara’ya göndermiştir" dedi.

7 Haziran seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını temenni ettiğini belirten TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya’da seçimle zaferle ayrıldıklarını söyledi. Üstün, “Sakarya’da vatandaşımız partisine sahip çıkmış ve en yakın rakibinin çok önünde sandıktan galip çıkarak 5 milletvekilini Ankara’ya göndermiştir. Sakaryamıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Seçim sonuçlarının Türkiye gündeminde daha farklı olduğunu ifade eden Üstün, “AK Parti 7 Haziran seçimlerini kaybetmemiş ama kazanamamıştır. Biz AK Partililer olarak bu sonuçları çok iyi okumak zorundayız. Bu işin muhasebesini gerçekten çok sağlıklı bir şekilde yapmamız gerek. Yenilgi olarak görmüyoruz bu seçimi. Kimse buradan bir ümitsizliğe kapılmasın. Biz sandıktan çıkan sonuca saygı göstereceğiz, halk böyle istemiştir ve bizim buradan alacağımız dersler vardır” şeklinde konuştu.

Sonraki süreçte bir koalisyon süreci olup olmayacağına ilişkin görüşleri de değerlendiren Üstün, “AK Parti bu konuda ülke menfaatinden yana bir tavır alacaktır. Geçmişte partimize kapatma davası açtığında ülkenin kaosa sürüklenmemesi için karar ne olursa olsun bir anca önce alınmasını istemiştik. Diğer partilerin seçimin hemen ardından yaptığı açıklamalar zamanla değişecektir çünkü meydanlarda ki siyasetin hemen ardından sıcağı sıcağına bu yorumların yapılması normaldir. Meydanlarda yapılan siyaset soğuduğunda tüm partiler daha sorumlu hareket edecektir ve irade gösterecektir” diye konuştu.

AK Parti’nin kısa vadeli hesaplar yapmayacağını altını çizen Üstün, seçimin iç muhasebesinin detaylı olarak ele alınacağını vurguladı ve sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Biz taban politikacısıyız. Seçim sonrası AK Parti’nin tıpkı Sakarya, Malatya, Düzce gibi illerde nasıl tabana yayıldı ise diğer illerde de böyle tabana yayılması gerek. AK Parti bu noktada tabana yayılacak adımları daha hızlı ve süratli atmalıdır ve atacaktır”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.